Wednesday, October 04, 2017

Onsdag

Har sålt prenumerationer idag, gick ganska bra. Ute har det ju varit riktigt busväder, regnat och blåst jättemycket. Det går ju inte att förneka att det är full höst.
Såg på tv:n att man kunde delta i en tävling som ordnas för Världens barn-galan och vinna två övernattningar på Jukkasjärvi ishotell. Hu vad hemskt. Där har jag varit och övernattat när jag jobbade på tidningen. Det var ju väldigt fascinerande att se ishotellet, man sover i sovsäckar på isbäddar och så ligger det renfällar ovanpå. Det finns bar bl a där man får drinkar i glas gjorda av is, det finns en liten kyrka i is, där man kan gifta sig om man vill. Men det var en hemsk upplevelse att sova där, man ska ligga i underställ och guiden säger såklart att man inte fryser, men det gjorde jag. Man ska ligga på rygg och ha sovsäcken stängd ända upp till hakan, men så kan inte jag sova, jag låg på sidan och det kom iskall luft in och det var ingen hit. Jag delade "rum" med K, en kvinna på jobbet som låg på rygg hela natten med glasögonen på, hon tyckte det var lika förfärligt som jag. Det enda mysiga var väl att man blev väckt på morgonen med varm lingondricka. Det var faktiskt många som gav upp, kanske inte i mitt sällskap, men andra hade tagit sina sovsäckar och gått till omklädningsrummen där det var varmt. Däremot var det häftigare att köra scooter på Torne älv där man kunde se renar och hundspann, fantastiskt vackert. Men det var -34 grader kallt, vi fick ha stora overaller och balaklava på oss. Sen hände en incident på älven, jag och en tjej till märkte plötsligt när vi körde att vi sjönk genom snön. Det hade snöat väldigt mycket och det hade inte riktig frusit på så vi höll på att sjunka djupt genom snön. Vi fick slänga oss av scooterna, jag minns att jag inte ens kom upp utan min arbetskamrat fick dra upp mig. Vår guide hade tagit en omväg och fick ett himla jobb med att köra upp scooterna ur det blöta, dom riskerade att fastna och det hade ju inte varit bra, det var lite dramatiskt. Jag föredrar nog resor till värmen istället för det här kalla men samtidigt var det såklart en upplevelse att få komma så långt norrut i Sverige.

4 comments:

znogge said...

Även om det i sig måste ha varit en upplevelse på många vis så är det inget som jag skulle vilja uppleva. Jag hade aldrig klarat att ligga på rygg hela natten så nej. Skönt att prenumerationsförsäljningen gick bra.

Kram och god torsdag!

ime said...

Nä jag tycker det är ganska roligt att dom har det som vinst... undrar hur många som verkligen njuter av en övernattning där!?
Kram

Ingrid said...

Jag skulle gärna komma dit och se allt men absolut inte sova där. Jag kan inte se tjusningen med att ligga obekvämt och frysa. Men en god middag skulle jag gärna äta där :-)
Kram

ime said...

Ja maten var fantastisk, vi var ju i Kiruna också och allt vi åt höll hög klass.
Kram