Tuesday, March 17, 2020

Läget

Igår fick jag min andra akupunkturbehandling, låg lite längre med nålarna. Jag blir väldigt avslappnad och sjukgymnasten tyckte det lät väldigt positivt att jag inte behövde ta huvudvärkstablett på två dagar efteråt första gången. Effekten brukar dessutom sitta i längre för varje gång man får behandling.
Nu har det pratats om att även vi ska kunna jobba hemifrån om läget blir värre. Tydligen ska det gå att koppla in telefonin i ens mobil. Även om vi inte är lika akut viktiga som bokningen så klarar man ju inte sig helt utan oss. T ex skickar vi ju ut blanketter till människor som vill ansöka om färdtjänst och hjälper vårdpersonal med intyg och liknande. Det är en väldigt konstig och overklig situation. Undrar hur utvecklingen blir den närmaste tiden.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det låter lovande att du blir så avslappnad av akupunkturen. Väldigt bra att huvudvärken försvann några dagar :D
Om det går att ordna så att ni arbetar hemifrån så är det ju bra. Ett tag kanske det kan vara skönt att slippa åka tåg till jobbet men sedan blir det nog kul att få komma tillbaka. Det är synd att gå miste om den sociala biten. Spännande att få veta hur det ska lösas :D
Kram

Znogge said...

Det låter lovande med akupunkturen tycker jag. Hoppas det fortsätter så.
Jag tror det är bra om så många som möjligt arbetar hemifrån för ju färre som ses desto bättre.

Kram

ime said...

Ingrid: ja jag är glad att jag får bra effekt av akupunkturen. Bara att hoppas att jag kan fortsätta.
Det känns helkonstigt hela situationen, verkar som många i huset jobbar hemifrån, det är tomt. Återstår att se om dom löser att vi också ska sitta hemma.
Kram

ime said...

Znogge: ja jag är väldigt tacksam att jag verkar få så bra effekt av akupunkturen.
Jo det är såklart bra att kunna jobba hemifrån så långt det är möjligt. Snart får ni kanske också stänga?
Kram

Eva i Dalarna said...

Ja kan man jobba hemifrån är väl det bra. Och i annat fall åtminstone stanna hemma om man har t o m milda symtom.Så är ju påbudet från ovan.
För min del finns inget val - jobbar på ett äldreboende. Och då är problemet att så många har milda symtom och stannar hemma - och då finns inga vikarier...Kaos blir det.
Så bra om du har hjälp av akupunkturen!

ime said...

Nu verkar det som det inte funkar för oss att jobba hemifrån trots allt, ett datorprogram går inte att få upp.
Jag förstår att det är jobbigt på ditt jobb, ni är alla hjältar som kämpar på.