Saturday, March 14, 2020

Overklig känsla

Det börjar kännas lite overkligt. Igår kom beskedet att högskoleprovet som skulle skrivas den 4 april ställs in och Danmark stänger sina gränser. J som skulle komma hem från Japan sista helgen i mars, något högskoleprov blir inte av, hans planer att börja plugga till hösten verkar gå om intet. Lite konstigt att ställa in tycker jag, man får ha sammankomster för 500 personer. Han skulle ju desssutom flyga till och från Köpenhamn och nu verkar ingen veta om man kan komma till/från flygplatsen. Det känns galet. Den ekonomiska situationen verkar bli värre än virusets framfart. Ett virus som visserligen är väldigt smittsamt men som de allra flesta tillfrisknar från. Folk köper på sig saker som om dom tänkt vara isolerade i ett år. För J:s del är det kanske klokt att vara kvar i Japan ett tag, de har inte alls den spridningen som Europa har. Och förhoppningsvis kan högskoleprovet skrivas i oktober. Han var lite sugen på att åka hem i alla fall nu men det verkar inte helt lätt att genomföra. Jag hade såklart sett jättemycket fram emot det också. Tänk, när han planerade detta kunde man väl aldrig tro att man skulle hamna i en pandemi.

4 comments:

Znogge said...

Galet är bara förnamnet! Tyvärr.

Kram

ibod11 - Ingrid said...

Trist att det skulle bli så. Tyvärr finns det nog mänga liknande historier om hur folks planer blir helt omkullkastade. Jag hoppas att det löser sig så att han ändå kan komma hem eftersom han gärna vill det.
Kram

ime said...

Znogge: ja... vad ska man säga? Inte trodde man att man skulle få uppleva det här.
Kram

ime said...

Ingrid: det verkar nu som han får tillbaka pengarna från flygbiljetterna och det kanske är klokast att vänta med att åka hem.
Kram