Monday, March 23, 2020

Världen är upp och ner

Har känt mig lite förkyld några dagar, gick upp i morse när klockan ringde och gjorde kaffe. Men nej, jag är inte pigg så jag gick och la mig igen. Skickade sms till min chef, sen har jag faktiskt sovit mycket idag. Är mer som en vanlig förkylning, så jag tror inte det är corona. Men lika bra att lyda alla rekommendationer och stanna hemma. Jag skulle fått akupunktur också idag, ringde sjukgymnasten så jag fick en tid torsdag morgon istället. Känner jag mig inte bättre så får jag boka av den. Jag gjorde en jättegod färsgratäng igår med penne, vit sås och riven ost så mat har jag hela veckan om det skulle bli att jag inte går ut.
Till helgen skulle J kommit hem, vi har alla längtat så mycket. Han tycker det är tufft, skulle ju fått träffa alla och dessutom skrivit högskoleprovet. När corona började härja var jag lite rädd för att han skulle bli sjuk men nu är Japan mindre drabbat än Europa. Inte trodde jag att det skulle bli värre här hemma. Som läget är nu måste man sitta i karantän om man kommer från Europa och vill in i Japan. J skojade lite att han i så fall får ta in på ett billigt hotell i Köpenhamn i två veckor innan han åkte hem. Då visste vi inte att Danmark skulle stänga gränsen och att man inte skulle kunna flyga från Kastrup. Världen har verkligen blivit upp och ner. Inte vet jag heller när jag får träffa Dante nästa gång. Vi avråds att åka till storstäder. Kanske om allt lugnat ner sig att jag får träffa honom till sommaren.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det är nog bra att du isolerar dig tills det är över. Hoppas att det inte blir långvarigt och att du kan få din akupunktur.
Ja, världen är verkligen upp och ner och man vet inte från en dag till en annan vad man ska vakna upp till för verklighet. Resor är nog vanskliga att göra just nu. I alla fall utanför Sverige. Än så länge kan man resa inom landet, men med viss försiktighet. Trist att din son ska få sina planer omkullkastade.
Kram

ime said...

Jag tror inte min förkylning blir så långvarig, hoppas piggna till snart.
Känns som man kommer att hålla sig hemma där man bor ett tag. Man kan ju hoppas att det är över till sommaren. Kanske blir det många som upptäcker allt fint som faktiskt finns här hemma.
Kram

Znogge said...

Klokt att du stannar hemma. Det är säkert en helt vanlig förkylning men i tider som dessa ska man inte dela med sig av något i bacillväg. Jag hade aldrig stannat hemma om det inte var för dessa strikta riktlinjer som gäller. Självklart ska man följa dem både för andras och för egen skull.

Kram och krya på!

ime said...

Tack ☺ tror också det är en helt vanlig förkylning, blir jag inte sämre kan jag nog jobba senare i veckan. Krya på dig du också!
Kram

Eva i Dalarna said...

Kom ihåg bara att påbudet från myndigheterna är att man ska vara hemma tills man är frisk och två dagar till. Det är ju därför man tagit bort karensdagen och krav på läkarintyg efter 7 dar. Krya på dig!

ime said...

Tack! Ja det är bra att man går ut med dom rekommendationerna. Jag skulle inte gå tillbaka för tidigt och riskera smitta någon annan.
Kram