Sunday, August 08, 2021

Sölvesborgsbesök

 


Igår tog jag tåget till Sölvesborg, min fina sommarstad som jag inte besökt förrän nu denna sommaren, träffade E och gick till Ritz.  Vi satt ute såklart och fikade. Jag trivs så bra i Sölvesborg, det är vackert redan när man går av tåget för stationen ligger vid havet. Sen är det så gulliga små butiker i den fina stadskärnan, där är inte en massa tomma lokaler som i min stad. Fina Smaralda fick ett besök, kläderna är så fina men det kostar därefter. Det har inte hänt så många gånger att något fått följa med hem. Jag köpte min klänning som jag hade på S:s juristexamen och förra året köpte jag en linneklänning där, men det är så roligt att bara kolla in allt fint och bli inspirerad.

I veckan hände ett hemskt dåd i min stad, tre personer blev skjutna vid ett köpcenter i ett utsatt område lite utanför centrum. När jag kom hem med tåget var det poliser på stan och polishelikopter uppe och cirkulerade. Jag hade den ovanför mig hela vägen jag gick hem. Konstigt nog skrev jag om knarkuppgörelser i ett inlägg precis innan. Känns helt overkligt att uppleva detta. Att skjuta mot personer en eftermiddag mitt bland folk. På kvällen hörde jag sirener flera gånger och det kändes inte som en bra idé att gå ut. Tänk att det blivit så i vårt land att man känner obehag och håller sig inne. Igårkväll hördes helikopter igen länge på kvällen och jag kände obehag igen. Kunde inte hitta nånting på nätet om varför, jag skrev ett mail till tidningen och en journalist svarade snabbt och då hade dom lagt ut på nätet att det var en trygghetsskapande åtgärd. Jag tror att dom är rädda för nya skjutningar, en hämnd från det andra gänget. Men visst är det "underbart" som det blivit.

6 comments:

Russo Patrizia said...
This comment has been removed by a blog administrator.
znogge said...

Det är verkligen en skrämmande utveckling i vårt land. Numera har skjutningar blivit en del av vardagen vilket är totalt galet. Något måste göras mot gängkriminaliteten för så här kan det inte fortsätta. Det går inte på rätt håll i vårt land direkt. Ledsamt och tragiskt minst sagt.

Trevligt i alla fall att du fick en fin dag i Sölvesborg!

Kram

ibod11 - Ingrid said...

Här var det både positivt och negativt. Vad trevligt att ni kunde ha en skön dag i Sölvesborg och att det alltid känns bra att komma dit. Men vad fruktansvärt det är att utvecklingen går åt fel håll vad gäller våld och kriminalitet i många städer. Jag har tur som slipper se mycket av allt det hemska men jag vet att det inte är helt lugnt här heller. Vilka åtgärder som skulle behövas mest ska jag inte uttala mig om men helt klart är det att stora förändringar krävs.
Kram

ime said...

Znogge: ja det är mycket tragiskt med skjutningarna och att politikerna verkar tappat greppet. Det kommer säkert bli offer som är helt oskyldiga för dom kriminella har inga spärrar alls.
Kram

ime said...

Ingrid: ja det var en mysig dag i lilla Sölvesborg. Där känns det inte som skjutningar ska förekomma, men där finns också kriminalitet. Verkar vara precis överallt. Otäck utveckling.
Kram

Från Glam till Damm said...

Åh, Ritz! Där fikar jag också varje gång jag är i Sölvesborg. Och sedan går jag gärna in och köper mig ett par nya snygga skor på skoaffären som ligger bredvid :-)

Kram, Anneli