Tuesday, May 15, 2012


Svala har blivit så extremt kladdig i sina ögon, lite rinniga ögon har ofta perserkatter, men hennes har blivit värre och ser inte ok ut. Så jag fick en tid hos veterinären idag, dom kollade så att hon inte har nåt sår i ögonen genom att droppa nån vätska i och sen lysa i ögonen, men det har hon inte utan det är någon typ av ögoninflammation. Nu har jag varit och hämtat ut medicin på apoteket, ska droppa henne i ögonen 10 dagar framåt och så ska hon äta kortison för att få bukt med inflammationen. Har ju aldrig givit henne några tabletter men det gick ju lika bra som när jag skulle ge Tilda för ett och ett halvt år sen, alltså inte bra alls, dom spottar ut tabletten. När vi var hos veterinären fick hon så mycket beröm för hon var så duktig när vi skulle kolla i hennes ögon, men när man kommer hem går det inte alls, dropparna i ögonen gick ju bra men inte någon tablett som sagt och då är man inte alls medgörlig längre utan slingrar sej och sätter ut klor så det blir helt omöjligt. Så det var bara att plocka fram sheba, mosa tabletten och sen åt hon, då får jag stå och passa hela tiden för plötsligt kan katterna skifta tallrikar och börja äta av varandras. När hon var klar låg stora delar av tabletten kvar... så jag fick försöka få i henne det genom att trycka in det i munnen och då BITER dom ihop käkarna så det knappt går att få upp dom... så här ska vi hålla på ett tag, ska på ett återbesök på måndag, skulle det inte vara en klar förbättring på fredag ska jag höra av mej.

2 comments:

Renée said...

Annars får du lösa upp tabletten i vatten och ta en spruta och spruta ner det i halsen... Alla knep är bra utan dom dåliga! Hoppas hon piggar på sig, KRAM!

ime said...

Ja, det var ju förstås ett alternativ! Ska dela tabletten ikväll och försöka att få henne att ta den ur min hand. Får se om det går.
Kram