Tuesday, August 13, 2013

Var en snabb sväng på arbetsförmedlingen, eftersom jag får ersättning de veckor jag inte jobbar alls räknas jag som arbetssökande. Det har blivit några besök där de senaste åren mellan mina olika vikariat. Jag är väldigt tveksam till arbetsförmedlingens verksamhet idag. Dom har inte gjort nånting för att hjälpa mig med jobb utan jag ser det bara som en instans som kontrollerar. Dom har inte tipsat mig om ett enda jobb, det var inte heller dom som tipsade om att jag kunde ordna en praktikplats, och när jag själv ordnat det lyckades dom försnilla papperna så att allt blev jättemycket försenat. Jag fattar inte varför alla pengar ska pumpas in till arbetsförmedlingens verksamhet. Jag var på ett möte med Trygghetsrådet en gång och alla vi som var där fick redovisa hur vi fått våra jobb och INGEN hade fått något jobb via arbetsförmedlingen. Idag satt personen jag var hos och bara tittade in i sin datorskärm och knappade på tangenterna, hon tipsade inte mig om NÅGONTING, hade inte svar på mina frågor, det var ett helt meningslöst möte, men något jag måste göra för att få vara kvar i a-kassan.

3 comments:

Åsa said...

Hm, ja, jag har inte så mycket erfarenhet av AF. Jobben har jag hittat själv genom att söka på deras sida.
Kram Å

Arbetsförmedlingen said...

Hej Ime,

Peter heter jag och arbetar på Arbetsförmedlingen, vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen och/eller vår verksamhet.

Tycker det är tråkigt att behöva läsa att du inte fått hjälp i den omfattning du kanske hade önskat, naturligtvis ska Arbetsförmedlingen bistå dig med olika jobbförslag eller andra typer av aktiviteter så som rekryteringsträffar eller jobbmässor.

Inte heller ska du behöva lämna ett möte hos Arbetsförmedlingen med en känsla av meningslöshet, vi ska ju finnas till för dig och inte tvärtom samtidigt som ska få den information du behöver.

Precis som skriver tillsätts fortfarande de allra flesta arbeten via egna kontakter och det brukar därför vara bra att parallellt med skickade ansökningar mot annons även se över ditt egna kontaktnät för att snabbare komma tillbaks i arbete, kanske också bedriva spontana ansökningar mot potentiella arbetsgivare?

Hur som, kontakta oss gärna på nytt, välj den kontaktväg som passar dig bäst;

http://korta.nu/ignwx

Vi hoppas få vara med att hjälpa dig på vägen mot ditt nästa jobb!

Med vänlig hälsning
Peter, arbetsförmedlare

ime said...

Hej Peter på Arbetsförmedlingen!
Tack för ditt utförliga svar, det var väldigt oväntat att få ett svar från er på min blogg, men också välkommet. Tyvärr är det precis som jag skriver som jag upplever kontakten med er. Någon rekryteringsträff eller jobbmässa har jag aldrig blivit tipsad om. Jag har ordnat mina jobb själv och utnyttjar såklart mitt kontaktnät. Jag fick tips från Trygghetsrådet om att jag kunde försöka få en praktikplats, ingen på af hade upplyst mig om det, jag ordnade själv min praktikplats och lyckades därigenom också få ett sommarvikariat inom denna bransch som jag är i nu.
Frågan jag bl a ställde hos en handläggare igår var det här nya sättet att redovisa hur man sökt jobb som jag genom media läst om, hon hade inget svar alls på hur det skulle gå till, utan uppmanade mig att ta reda på det själv genom er hemsida. Däremot fick jag ett papper om vad som skulle hända om jag inte redovisade, där stod utförligt om alla varningar och straff man skulle få med avstängning från a-kassan t ex. Kändes närmast kränkande, jag är väldigt aktiv i mitt sökande och har aldrig varit arbetslös mer än några månader i taget. Jag skulle önska lite mer peppande och positiva tongångar från er. Ja, jag har massor av förslag på vad man kan göra för att det skulle kännas bättre.
Mvh Marie