Monday, February 06, 2017

Måndag

Vintergäck och snödroppar är uppe men hu så kallt det är idag! Jag har kört ut den arabiskspråkiga tidningen och det är verkligen iskalla vindar och det har snöat, men snön lägger sig inte, fy vad februari är trist, kan vi inte bara hoppa över den månaden? Jag kom inte iväg förrän kl 10 i förmiddags, tidningarna hade inte blivit levererade som dom skulle, hade flera nya ställen också så jag tog lite rast mitt i, fördelen med att bo centralt, kan stanna till och ta en macka och lite kaffe.
T hörde av sig till mig, hennes kille har fått jobb och ska jobba tvåskift, det betyder att hon inte kan stänga butiken varannan vecka och det accepterar inte vår chef!? För då måste ju hon stänga och det gör hon ju väldigt sällan. Hon har ju inga små barn som ska hämtas på dagis, T:s dotter har ju precis fyllt ett år. T var både ledsen och arg. Jag blir ju tyvärr inte förvånad. Hur kan man kalkylera med att personalen ska ta alla stängningar? Arbetsgivare ska ju underlätta för småbarnsföräldrar. Jag förstår att T är ledsen och arg, det tar ju sån energi att hålla på med sånt här.

2 comments:

znogge said...

Stängningarna vore det väl lämpligt att dela på så att det drabbar alla lika kan i alla fall jag tycka. Men tyvärr så tycker inte alla lika. Hoppas att det ordnar sig för henne...

Här blev det en runda på en timme men visst var det grått och vinden en smula vass.

Ha en bra kväll!

ime said...

Ja man tycker ju att vi kunde dela upp arbetstider lite mer rättvist. Jag kan ju jobba vilka tider som helst men jag minns stressen när barnen var små. Jag gick ner i arbetstid men hade ett betydligt högre tempo än heltidsarbetande kollegor.
Önskar dig också en bra kväll!