Monday, March 27, 2017

Måndag

Idag tog jag tåget till Malmö. Pratade med S igår och hon skulle flyga ner över dagen för ett jobbärende och jag hade också planerat att åka dit så vi träffades på centralen och åt lunch ihop. Jag gick på stan sen, det har inte varit något vidare väder, igår var det ju jätteskönt men idag var det disigt och lite kyligt. Jag var på Åhléns, har länge gått och sniffat på Byredos doft Blanche och hade tänkt unna mig den som bodylotion, men den fanns inte hemma. Så synd. Gick och kollade lite i butiker som inte finns hemma, som COS och &Other Stories t ex. Var inne på Hansa men där var ju långt ifrån klart, var där i början på november förra året och det såg inte ut att ha hänt så mycket på dessa månaderna. Gick vidare mot Triangeln, då ringde lilla S, hennes ärende hade blivit inställt så vi hann träffas och fika innan jag åkte hem och hon sen tog sig ut till flygplatsen. Jag tycker Malmö blivit lite sunkigt. Kanske låter illa, men jag tycker faktiskt det. Det är många tomma affärslokaler. Känns som alla köpcenter runt om har gjort att själva innerstaden inte är så rolig. Jag tycker ju det är roligare att gå inne i själva stan, Emporia t ex lockar inte mig på samma sätt. Jag gillar att gå ute, nu var det ju inte så roligt väder idag och inga planteringar eller så än, det spelar kanske in. Det är ju mysigare också när uteserveringarna öppnar. Ja detta var min första semesterdag.

2 comments:

znogge said...

Tyvärr så gör stora köpcentra att andra butiker får det svårt vilket syns på en del ställen. Tråkigt men sant... Just Triangelns köpcentrum har periodvis många tomma lokaler på andra våningen och då blir det inte trivsamt. Men jag förmodar att marknaden helt enkelt är mättad.'

Kram och ha en bra dag!

ime said...

Ja det är sant. Jag tycker gatan från Gustav till Triangeln är så otrivsam också. Det var många hemlösa och missbrukare som tiggde. Det är så tragiskt. Vill ju inte att det ska låta som att de gör staden otrivsam men det var smutsigt och sunkigt helt enkelt. Vet inte lösningen men jag känner inte så i Stockholm t ex. Kanske är det för att tunnelbanan finns. Att man är mer noga med att hålla rent.