Friday, September 29, 2017

Fredag

Åh så skönt med ledig fredag kväll och hel helg och faktiskt måndag och tisdag också. Är ju inte bortskämd med lediga helger. Har sålt prenumerationer idag men det gick inte så bra, men det tar inte bort den sköna helgfeelingen. T o m vädret är strålande, sol och blå himmel, visserligen lite blåst.
Igår var vi på Pinchos, det var första gången för mig och det var en trevlig upplevelse. Man beställer ju allt via appen och betalar via den också. Det är tapasrätter, god mat och trevlig miljö. Det piper i mobilen när maten är klar så går man själv och hämtar den. Det var faktiskt trevligt sällskap också, T är ju alltid gullig och K är ju ny. Alla drack vin utom jag och T, dom började ju redan på kontoret medans jag jobbade och man märker ju skillnaden efter ett tag, att man är nykter medan dom andra inte är det. Jag drack några klunkar innan vi gick till restaurangen men väl där höll jag mig till Pepsi, kände inte för vin och jag skulle upp i morse och jobba.
Idag träffade jag några gamla arbetskamrater från tidningstiden, dom ska ut och resa med kunder snart, har varit en årlig resa vid den här tiden ända sen år 1999. Jag var med första gången 2000 och har fått uppleva mycket. Första resan gick till Monaco och Frankrike, vi bodde på ett jättefint hotell i Monaco med privat strand och kypare på stranden som man kunde beställa gin och tonic av om man kände för det. Sen var vi Frankrike och hade konferens, jag har varit med även till Wien, Island, Barcelona och Budapest. Har fått bo på jättefina hotell och få uppleva mycket. Men det finns en baksida också, det är rätt jobbigt att resa med kunder, alkoholen flödar och många festar långt ut på nätterna. Jag orkar inte riktigt det tempot och man kunde vara helt slut när man kom hem. Det var några år också som jag var ensam med barnen och det blev lite bekymmer när jag skulle åka iväg, minns att J vägrade åka till sin pappa och då var han 15 år. Inte helt roligt att lämna en 15-åring ensam hemma. Så jag hoppade över resorna de sista åren jag jobbade där. Det var inte något som uppskattades, min chef förstod inte riktigt. Jag saknar inte den tiden, mer än att som jag skrivit tidigare, vi hade en bra relation oss arbetskamrater emellan.

4 comments:

Ingrid said...

Passa på att njuta av dina lediga dagar och försök att koppla av.
Det är kul att gå ut tillsammans och äta men att vara nykter och se hur de andra blir mer och mer onyktra är inte lika roligt. Många förstår inte hur fåniga de blir.
De där resorna skulle säkert ha varit helt underbara om kravet på festande och sena kvällar inte hade funnits. Det kan vara kul någon kväll men sedan räcker det. Kanske är det åldern som påverkar men ett sådant hålligång lockar inte mig alls. Kanske var det skönt för dig att få stanna hemma de sista gångerna ;-)
Kram

ime said...

Människor blir ibland väldigt självcentrerade efter några glas vin... pratar bara om sig själva och det kan bli lite tröttsamt.
Nej jag är inte heller så lockad av hålligång, tröttnar rätt snabbt på det.
Kram

znogge said...

Så härligt med flera lediga dagar i rad. Förhoppningsvis så är tjänsteresor bättre reglerade numera när det gäller alkoholintaget. Sådant festande skulle jag inte orka med...

Kram och god lördag!

ime said...

Ja jag njuter för fullt av min ledighet!
Nej jag tror inte det är några förändringar när det gäller som resorna. Det är ju ett privat företag. Däremot önskar man att företag som använder sig av skattepengar har skärpt till sig. Just nu är det fokus på ett kommunalt bolag här i stan som dessvärre har haft vidlyftig representation med skattemedel.
Kram