Saturday, September 30, 2017

Lördag

Ett av mina intressen är ju hudvård, jag är utbildad hud-/spaterapeut och jobbade på spa i fyra år. Jag kan sakna väldigt mycket att göra behandlingar, men allt har sin tid i livet. Nu får jag utöva mitt intresse privat istället. Jag älskar att testa nya produkter och har lite favoriter jag återkommer till. Jag gillar också goa bodylotions, köper oftare det än parfymer, eftersom jag gillar testa nytt. Tycker om att ha mycket produkter på vänt så jag passar ofta på när det är rabatter. Just nu kan man köpa vissa av Maria Åkerbergs dagcremer 100 ml till priset av 50 ml. Jag gillar ekologisk hudvård där man använder produkter från naturen. Ibland är dom ingredienserna allergena, man kan alltså vara allergisk mot naturliga ämnen för dom kan vara ganska aktiva. Men det finns ekologisk hudvård även för känsliga. Det här med att hålla sin hud i fin form har ju inte bara med hudvård att göra, det viktigaste är att inte röka och att använda solskydd. Däremot tycker inte jag att man ska använda solskydd dagligen om du t ex jobbar inomhus. Solskydd är ett kemiskt medel. Lägger man pengar på en dyr creme ska man också veta att solskydd tar plats i en creme, plats som kan användas till mer aktiva ämnen.
Idag har jag varit en kort sväng på stan, det är soligt men blåser rejält. Jag ville gå och se Borg-filmen men E är sjuk, någon slags förkylning, hon får se till att bli frisk tills vi ska åka och jag vill helst inte bli smittad.

4 comments:

Ingrid said...

Jag förstår att det är mycket man borde tänka på när det gäller hudvård och val av produkter. Jag hör till dem som inte har brytt mig så mycket. Visst, jag använder dagcreme men mest för att jag har mjällexem som går ner i ansiktet. Det spelar ingen roll vilken sort jag använder. Hittills har allt jag har provat hjälpt. Men min ena dotter har påverkat mig att titta efter produkter utan allergener, färgämnen och parabener. Men jag köper inte de dyrare produkterna. Hudlotion använder jag också men inget annat. Efter operationen vet jag att jag måste börja använda solskydd och jag ska lyssna på läkarna :-) Jag är nog både för lat och för snål för att använda många hudvårdsprodukter ;-)
Kram

ime said...

Men det är bra att du använder en dagcreme, det är inte alla som gör det! Bra är också att använda en rengöring, vanlig tvål är inte bra för hyn!
Kram

znogge said...

Tyvärr är jag usel på hudvård men inser att jag borde lagt mycket mer tid på det. Numera finns det en uppsjö av produkter så jag blir vilse bara jag börjar titta...

Kram

ime said...

Det är aldrig för sent att börja med hudvård! Du får prata med personalen och be om råd på Kicks t ex!
Kram