Thursday, September 21, 2017

Torsdag

Har sålt prenumerationer idag och det gick bra. Ibland träffar jag lite gamla arbetskamrater på tidningen när jag är där och idag gick jag upp en liten stund när jag kom tillbaka. Jag saknar inte att jobba där, jag var där i nästan 30 år och kände mig färdig när jag slutade men jag kan sakna den sköna stämningen vi hade. Att man är ett blandat gäng, män och kvinnor i olika åldrar och skrattar och skämtar mycket. Det blir en väldigt speciell känsla då. Vi har också varit iväg på många resor ihop. Det blir liksom en trygghet och man har många vänner/arbetskamrater. Man blir fylld av energi och man bekräftar varandra när man har roligt ihop. Skillnaden mot min arbetsplats idag är enorm, att man bara är några stycken och alla är kvinnor och att man för det mesta jobbar ensam. Och att man liksom jagar personalen och att det händer märkliga saker. Men jag är såklart glad för vänskapen med lilla T, hon känns nästan som en dotter för mig. Och att jag lärde känna L vår första chef och lilla M.
Idag handlar det i media om rykten om nytt terrorattentat i Stockholm. Jag får en klump i magen och mår jättedåligt av att höra det. Vill liksom veta var S är och ska vara de närmaste dagarna. Varje morgon kollar jag dessutom mobilen det första jag gör när jag vaknar att det inte hänt något i Japan, någon missil från Nordkorea t ex. När det sen blir oroligheter även där S bor blir det liksom för mycket. Jag får svårt att koncentrera mig. Jag minns chocken i april när det hände i Stockholm, S var inte ens där, men jag jobbade när jag fick veta och hade väldigt svårt att koncentrera mig. Måtte det inte hända något mer där uppe.

4 comments:

Ingrid said...

Söt bild på dig :-)
Bra arbetsmiljö och arbetskamrater kan kompensera för mycket. Men det absolut bästa är om man har det och även ett jobb som man verkligen gillar. Jag hoppas att det kan bli så för dig en dag.
Det finns mycket att oroa sig för i dessa tider och har man barn på utsatta ställen så känns det lite jobbigt. Min son kör pendeltåg i Stockholm så jag känner igen tankarna till viss del. Men jag är en ganska lugn person så oftast är är jag inte orolig.
Kram

ime said...

Ja jag gillar mina arbetsuppgifter mycket som jag har idag! Och tror att arbetsmiljön skulle kunna bli bättre.
Jag önskar jag var en lite lugnare person men när det gäller barnen så är jag en riktig hönsmamma.
Kram

znogge said...

Vilken gullig bild på dig! Skönt att försäljningen gick bra. Trevliga arbetskamrater och en bra miljö betyder oerhört mycket när det gäller trivseln på arbetet. Trots allt så tillbringar man mycket tid där.

Visst är det oroligt när det pratas om nya terrorhot. Sonen bor ju i centrala Stockholm och arbetar precis vid stationen. Sedan blir det dock orimligt att oroa sig hela tiden. Men visst gnager det...

Kram

ime said...

Ja det är sant, trevliga arbetskamrater och glad stämning betyder jättemycket!
Nej jag inser ju att man inte kan oroa sig hela tiden. Hemska saker kan hända var som helst. Inte bara i Stockholm eller Japan.
Kram