Wednesday, September 27, 2017

Onsdag

Lite skönt igår att bli ompysslad, fixade ju ögonbrynen hos hudterapeuten. Jag hade bokat online och inte bokat in mig på elevbehandling, var där en gång och fick brynen fixade av en elev men blev inte nöjd. Men det visade sig att det blev en elev i alla fall igår. Men hon var ju duktig så jag kunde inte säga något om det. Fast hon fick lägga på färg en gång till, jag är ju väldigt ljus men vill ha mörka bryn för jag vet att det går bort så fort annars, jag färgar ju själv sen men vill att det ändå ska synas att jag varit hos en som är proffs och gjort det. Sen var jag och klippte mig och då blir man ju också ompysslad. Saknar att inte ha tillgång till friskvård så man kunde unnat sig lite massage, jag är så himla spänd i nacke och axlar. Har sett att en annan hudvårdssalong som jag gick till ibland nu ska lägga ner, det är en tuff bransch. Hon ska börja på Brösarps spa och bli anställd, där jobbade ju jag också för ett antal år sen. Det är inte ovanligt att man som anställd blir utnyttjad, att man inte får rätt lön, kanske inte får ob och jag har t o m fått vänta nästan två veckor på att få lönen utbetald. Det händer konstiga saker på många arbetsplatser idag. Man tror inte det förekommer så mycket som det gör.
Funderar lite på vad jag ska flyga i när jag ska till Japan, det måste vara något bekvämt och något man lätt kan växla om till något annat eftersom det kommer att vara 20-25 grader när vi kommer fram. Det skönaste är egentligen klänning och sen ta av strumpbyxor när man är framme. Vi kommer att vara framme tidigt på morgonen lokal tid så vi får se hur vi gör med väskorna och ytterplagg. Det är långt till hotellet så det känns så onödigt att åka dit bara för att låsa in väskor, går inte att checka in förrän på eftermiddagen.

6 comments:

Ingrid said...

Så skönt att få koppla av och bli lite ompysslad. Det var du värd :-)
Det är nog bra att vara klädd så att det är lätt att ta bort något när du reser mot ett varmare klimat. Klänning och strumpbyxor är en bra idé eller byxor som kan vikas upp några varv.
Kram

ime said...

Ja det är skönt när någon pysslar med en!
Ja tunna byxor är också ett alternativ.
Kram

znogge said...

Avgörande är att man reser i något bekvämt. När jag flög till Brasilien hade jag en mjuk trikåklänning och strupbyxor. Dem tog jag av när jag var framme och tryckte ner min mikrodunjacka i handbagaget. Fungerade fint och jag var klädd för värmen! Nu blev jag hämtad med bil vid flygplatsen så det underlättade onekligen.

Kram och god kväll!

ime said...

Ja men jag tänker också så, något bekvämt och som man lätt kan plocka av.
Kram

My kids' Mom said...

Hej som både f.d. flygvärdinna och Japanbo som flugit ofta till och från Japan så rekommenderar jag mjuka byxor (inte mjukis eller mysbyxor, för det är stillöst och då känner man sig inte klädd) som finns att köpa på många affärer och som liknar vanliga byxor men med elasticitet. Jag har ett par raka svarta med Vidare är det bra att klä sig i lager upptill med en kofta och kanske en sjal. Man kan bli lite trött och frusen när man flyger och då är det inte så skönt med klänning, dessutom kommer japanerna att vara höstklädda nu, så kom ihåg att inte packa en massa sommarkläder ljusa färger, ta då hellre kjolar och klänningar i lite höstigare toner.

Försök att boka ansiktsbehandling i Japan. De är makalöst bra på sådant och dessutom är det vanligt med att det ingår ansiktsmassage. Jag fick det i tre år och jag svär att jag fick slätare hud och mindre rynkor av massagen.

Kom också ihåg att alltid ha rena och hela strumpor i handväskan då man måste ta av sig skorna på många offentliga ställen, och då vill man inte hamna i samma situation som kungen gjorde när han besökte Tokyo och gick in i ett tempel med hål i strumpan så att tån stack fram. Ooops!

Kramen och ha en fin helg och tack för dina kommentarer hos mig!

Anneli

ime said...

Tack för dina råd! Jag var ju i Japan samma tid för två år sen och kände mig udda i sommarkläder! Å andra sidan är man ju udda där som västerlänning.
Ansiktsbehandling är ju underbart!
Haha 😊 ska försöka ha hela strumpor så jag inte upprepar kungens fadäs!!
Trevlig helg till dig med
Kram