Tuesday, September 26, 2017

Tisdag

Är ledig idag. Igår eftermiddag var jag och gjorde fint på mina föräldrars grav. Satte ljung och silverek, ljungen var en väldigt fin rosa färg. Idag ska jag till hudterapeut och fixa till brynen och i eftermiddag klippa mig. Sen blir det jobb i butiken onsdag och torsdag. Är väldigt less på jobbet. Har ett tag vaknat mitt i natten eller tidigt på morgonen och har ångest. Det är liksom situationen att jag inte kan göra så mycket, bara acceptera. Jag kan naturligtvis inte berätta allt som händer där. Men att jag bett om fler timmar i flera år är ju ingen nyhet. Men det blir ju aldrig fler timmar och kommer inte att bli heller. Just nu går timmarna enbart till två andra. Jag har varit i kontakt med facket och det är lite dubbla besked jag får och frågan är om jag orkar ta strid. Det är ju så lätt att bli straffad där. Vi ska gå ut på torsdag och äta, jag har ju lust att bara hoppa av. Sitta där och vara trevlig när man egentligen bara har lust att prata rent ut. Jag får liksom sätta på mig en mask som är ganska ansträngande att gå omkring med. Jag har så svårt för det här. Som person vill jag hellre reda ut saker och ha ett öppet rakt sätt.

6 comments:

znogge said...

Jag vet inte om jag hade klarat av att följa med för jag är också för en öppen och rak kommunikation. Det bästa hade nog varit om du hade hittat ett annat arbete men det är verkligen inte det enklaste i dagens samhälle.

Tack för påminnelsen. Här måste också sättas ljung vid gravarna så jag hoppas hinna det i helgen. Fast det är nog tveksamt...

Kram

ime said...

Tyvärr är arbetsmarknaden svår, speciellt i min ålder. Det är inte uppskattat med erfarenhet.
Kram

Ingrid said...

Om du orkar så kanske det i alla fall skulle kännas bra att kolla in arbetsmarknaden. Du mår ju inte bra som det är nu och det verkar inte bli bättre. Kanske skulle du upptäcka att det faktiskt finns en efterfrågan på erfarenhet. Men jag förstår att det kan kännas svårt.
Kram

ime said...

Jag kollar arbetsmarknaden hela tiden. Jag har ett fast jobb och det är inte helt lätt att få ett nytt fast jobb. Eftersom jag lever ensam också är det så osäkert att gå till något vik eller visstidsanställning. Sen trivs jag ju med mina arbetsuppgifter. Försöker jobba på att lämna problemen på jobbet kvar just på jobbet. Att det inte ska få finnas i mina tankar ledig tid. Men det är svårt.
Kram

My kids' Mom said...

Hej Ime,
Tack för din kommentar på min blogg. Du din situation på arbetsplatsen låter inte bra. Rent ut sagt låter det som om din chef och kollegor låter dig äta skit-macka. Jag var själv utsatt för arbetsplatsmobbing och det låter lite som en snudd på det om du blir orättvist behandlad. Inte kul och man hamnar i en knepig situation. Lycka till med det. Kan du se dig om efter annan anställning? Fråga alla du känner, vänner och bekanta....Jag förstår om du inte vill gå ut och vara social när du inte blir likvärdigt behandlad i gruppen. Det skulle jag heller inte vilja. Stå på dig.

Kram och ha det gott!

Anneli i Dalarna

ime said...

Hej Anneli!
Vi är två kollegor som håller ihop och stöttar varandra tack och lov och egentligen är hon mer utsatt än vad jag är. Men jag är ganska envis, trivs med mina arbetsuppgifter och tar inte skit. Men situationen är svår. Tack för fin input! Har läst jättemycket ur din blogg och den är verkligen läsvärd och spännande!
Kram