Monday, September 04, 2017

Måndag

Idag känns det som höst, grått och trist och 15 grader. Jag har fått en ögoninflammation med klet i ögat och alldeles rödsprängd. Hoppas det blir bättre tills jag ska jobba på onsdag. Det känns som jag tröttnat helt på det jobbet, inte själva arbetsuppgifterna, men allt runtomkring som inte fungerar. Vår nuvarande bc har varit hos oss i snart två år och bara en sak som inte fungerar är våra scheman. Det är ideligen ändringar. Ett tag jobbade vi varannnan helg, ett tag var tredje, ett tag en helg i månaden och nu vet jag återigen inte hur helgerna i höst ska se ut. Just nu ser det ut som att jag bara ska jobba tre timmar varannan lördag. Jag vet också att det inte går att fråga henne för hon blir irriterad, det är helt sjukt. Det här gör ju att lönen förändras väldigt mycket fram och tillbaka eftersom helgerna är bättre betalt. Det kan verkligen inte vara meningen att man inte ska kunna få ett vettigt schema som ska rulla så man kan planera. Jag får kanske vända mig till facket igen och rådgöra med dom. Ska det verkligen vara så här 2017? Jag vet ju arbetsplatser med mycket större problem. Jag har ju ändå turen att ha ett extrajobb som jag kan planera in själv.

4 comments:

Ingrid said...

Usch för ögoninflammation! Krya på dig och ögat.
Det kanske är dags att kontakta facket. Stämningen och arbetsklimatet kan ju inte bli mycket sämre. Du kan åtminstone få råd om hur du ska göra
Kram

ime said...

Tack, känner att jag har en förkylning på g också.
Ja jag har varit i kontakt med facket innan och fått bekräftelse på att det inte går rätt till. Det är rätt jobbigt att ta den striden ensam.
Kram

znogge said...

Men vilken otur att du har fått en ögoninflammation. Oftast självläker den själ så håller en tumme för det.

Jag tycker att du ska kontakta facket. Det kan inte vara rimligt att inte ha ett relativt långsiktigt schema eller att inte veta vilken lön man kan räkna med. Om inte annat kan du kanske få lite råd men visst, det är inte lätt att ta den striden själv.

Kram

ime said...

Det känns lite övermäktigt just nu. Funderar på om jag ska avvakta tills efter jag haft semester i oktober. Helt enkelt försöka att inte bry mig. Men det är inte lätt.
Kram