Saturday, January 13, 2018

Lördag

Det har varnats om snö i början på veckan men jag tvivlar på att det kommer här. Ser ut att bli plusgrader. Ute är det dock mörkt och trist. Man får tända lamporna tidigt. Jag och A, min väninna i Jönköping, planerar för en helg i Stockholm i april med våra döttrar. Det skiljer bara en månad mellan dom och ibland träffas vi alla fyra, det var visserligen några år sen sist. Men det ska bli trevligt. Alltid trevligt att träffas och speciellt i Stockholm. Just nu har jag inga helger alls på mitt schema, allt är så underligt. Jag, eller ingen annan heller, i butiken får någon information utan plötsligt lyser helgerna med sin frånvaro. Det är ju då man tjänar lite pengar så man är ju beroende av helgjobb. Men jag ser ett slut på det här och det ska bara bli skönt, det är ohållbart att jobba deltid i handeln. Man blir behandlad som det var 1918 och inte 2018. Nu kan jag ju inte säga att det är så på alla ställen men där jag jobbar är det så. Ska bli så skönt att komma med min uppsägning om ett par månader.

6 comments:

ibod11 said...

Det låter jättekul att ni ska åka till Stockholm tillsammans och träffa era döttrar. Vilken bra idé :)
Jag förstår att du längtar efter lite struktur och planering. Det måste kännas hopplöst med så kort framförhållning och att inte veta hur något ska bli.
Kram

ime said...

Ja verkligen. Hela första året på jobbet jobbade jag varannan helg och kunde planera efter det. Nu har jag i två år inte vetat mer än fyra veckor i taget i bästa fall.
Kram

Anneli said...

Hej,
Stockholm är alltid trevligt! Men vad träligt med jobbet. Det är inte OK att bli behandlad som om man är någon som kommer i andra och tredje hand. Det är så demoraliserande och gör att man till slut inte trivs på jobbet för att man inte känner sig uppskattad. Hoppas du hittar ett bättre jobb snart.

Kram, Anneli

ime said...

Hej
Tack för dina stöttande ord! Jag har hittat ett nytt jobb jag börjar på i slutet av april!
Kram

znogge said...

Så skönt för dig att kunna lämna. Vi är alla beroende av vår inkomst men det ska vara på ok grunder. Så mysigt med en tur till Stockholm.

Kram

ime said...

Ja jag känner mig lyckligt lottad som blivit utvald till nytt jobb!
Kram