Saturday, January 06, 2018

Trettondagen

Trettondagen firas till minnet av de tre vise männens besök i Betlehem efter Jesu födelse läste jag mig till. När jag var liten minns jag att vi brukade äta fasan till trettondagen eller trettonafton. Nu är det nog inte lika mycket traditioner förknippade med denna helgen. Det är lite segt att gå iväg och jobba såna här dagar, ska jobba imorgon med. Men det var ändå mer folk i omlopp idag än vad jag trodde det skulle vara. Sen är jag ledig måndag och tre veckor framöver jobbar jag bara tre vardagar i veckan. Återigen, vårt schema är mycket svårt att begripa sig på.
Man ska väl inte önska att tid försvinner men jag längtar så mycket efter ljuset och lite vår. Tänk om det kunde bli en varm tidig vår. Det jag ser fram emot närmast är att jag ska träffa I och Å, mina väninnor från tidningstiden. Vi ska gå ut och äta på Pinchos nästnästa vecka. Man behöver ha lite roligt att se fram emot.

4 comments:

Ingrid said...

Jag firar inte alls och den här helgen skulle lika gärna kunna vara en vanlig helg. Men en del tycker att julen tar slut nu och andra tycker att den fortsätter ett tag till.
Ja, man måste ha kul saker att se fram emot. Då kan man klara av det mesta :D
Kram

ime said...

Ja precis. Lite saker att längta till.
Kram

znogge said...

I dag så har vi haft en ljus och solig dag så nog betyder det mycket för oss. Snart så lär skillnaden märkas ganska så snabbt!

Kram

ime said...

Ja snart så märker man att dagarna blir längre.
Kram