Sunday, December 09, 2018

2a advent

Andra advent idag, har tänt två ljus och dricker mitt morgonkaffe. Det är så mysigt när man ser ljusen fladdra och det är lite mörkt. Det är skönt att kunna välja själv hur man vill ha den här tiden, om man vill fylla hela hemmet med tomtar eller ha lite få utvalda saker man har minnen till och massor av levande ljus istället. Vädret kan man ju tyvärr inte påverka, igår ösregnade det och stormade. Ska åka iväg och jobba från lunchtid till 21 idag. Har känt mig lite hängig några dagar, huvudvärk och en känsla av att jag skulle bli sjuk men inget har brutit ut. De bad om övertid i helgen men jag hoppar inte på det när jag inte mår på topp. En av teamledarna kommer ev att vara sjukskriven, det är inte officiellt, men dom har haft en jättejobbig tid. Det utbildas hela tiden nya eftersom man vill ha en bank av timanställda som kan rycka in. Samtidigt har hon skött allt annat som behövs när man ansvarar för mycket. Hon är också en av dom som har beredskap och hon berättade för mig att hon helst ville slippa det uppdraget eftersom man kan bli väckt och sen har hon svårt att somna om. Får man inte sin sömn är det svårt, då kraschar man till slut.
Imorgon är det Nobel, en härlig dag som jag njuter av.

4 comments:

Znogge said...

Man ska orka med sina arbetsuppgifter helt enkelt. Att bli väckt mitt i natten skulle jag tycka var jobbigt. Nobel är en fin dag och i morgon blir det nobelmiddag i gruvan. Men eftersom vårt kök inte är klart så blir det lite enklare i år.

Kram och ha en fin andra advent!

ibod11 - Ingrid said...

Det är en mysig tid nu och du har helt rätt i att det är roligt med våra olika pyntval. Uppe hos mig är det fullt med tomtar överallt medan min syster i våningen under bara har några ljusstakar och stjärnor. Jag tror att hon äger 4-5 tomtar som kommer fram till jul :)
Jag förstår att du tvekar att ta på dig uppdraget om det innebär mycket mer arbete och att alltid vara beredd på att det ringer. Jag skulle nog inte tycka att det var värt extrapengarna. Klart man vill ställa upp men det måste finnas gränser. Bra att du kan säga nej när du inte mår jättebra. Hoppas att det är falskt alarm med sjukdomskänslan.
Kram

ime said...

Znogge: vad mysigt med Nobelmiddag för barnen!
Kram

ime said...

Ingrid: oj... Jag tror knappt jag äger 4-5 tomtar ☺
Nej jag tvekar inte när det gäller beredskapsuppdraget, känner att jag vill ha mer arbetsuppgifter och ansvar.
Jag tycker jag känner mig bättre och hoppas jag slipper bli sjuk
Kram