Thursday, December 27, 2018

Bättre igen

Jag känner mig bättre nu, har precis ätit en god och lättlagad torskgryta. Är ju dålig på att göra fiskrätter, blir oftast när man behöver lite skonkost. Jag ska jobba imorgon, såklart lite frestande att vara hemma en dag till när jag sen är ledig helgen men med två sjukomgångar och två karensdagar denna månaden har jag inte råd att vara hemma extra. Jag känner mig trött i kroppen, det är första dagen idag som jag ätit riktigt på tre dagar. Jag får bilder hela tiden från alla ställen Dante besöker, tänk att han är i Skåne för första gången i sitt liv och en tur till Blekinge också. Han ser nöjd och glad ut på alla bilder. Imorgon hinner vi väl ses en liten stund innan han ska på julmiddag hos gammelfarmor på Österlen. Sen är det ju bara en månad tills jag åker upp till Stockholm. Drömmer om ett liv däruppe. Kan se framför mig hur jag skulle leva där. Jag skulle bo i Vasastan eller på Söder, finns fler ställen förstås. Hur jag skulle upptäcka nya ställen, nya fik, muséer och hur jag varje vecka skulle inhandla fina blommor till min lägenhet. Ibland tar jag mig ut på Djurgården, det får räknas som landet för mig, det är bara att erkänna, jag är en stadstös. Men detta kräver ju stålar.... Jag har inte kapital att skaffa mig en lägenhet där uppe. Så det måste jag lösa på något sätt.

8 comments:

Från Glam till Damm said...

Hej,
Så tråkigt att känna sig så trött och inte riktigt 100. Jag känner precis igen det där med att inte ha råd att vara sjuk för mycket, för det bli ett sådant hål i lönen...Men så kul att du skall åka till Stockholm snart och jag drömmer precis som du om ett liv där, och helst inne i stan. Jag gillar också Vasastan och söder besökte jag sist jag var där...Hmmmm vi får väl se. Men jag tror att om man verkligen vill något och sedan bestämmer sig för det så går det att genomföra...Jag håller tummarna för att du kan få flytta dit en dag. Kramen och ha en fin kväll!

Anneli

ibod11 - Ingrid said...

Det tar tid för kroppen att återhämta sig efter en sådan omgång men den gillar nog att få lite riktig mat. Trist att många känner att det kostar för mycket att stanna hemma tills man mår bra.
Kul att du snart får träffa lilla Dante med familj och jag håller alla tummar för att du ska hitta en lösning så att du kan flytta till Stockholm. Jag vet ju hur det är att längta...
Kram

Znooge said...

Usch då, då har du fått en segare variant än vad jag fick. Själv tror jag att jag ätit något dåligt för annars är inte förloppet så snabbt.

Sonen hyr ju i andra hand på Södermalm men ska ha köpa själv så räcker nog inte budgeten till det. Tyvärr för han har vant sig att bo centralt och kan absolut inte tänka sig förorterna. Nåja, vi får väl se hur det går.

Kram och fortsatt krya på!

ime said...

Anneli: ja mina stockholmsbesök är något jag längtar till hela tiden, nu finns det en ju liten sexmånaders filur också där uppe 😀 ja man ska aldrig ge upp sina drömmar, dom kan slå in!
Kram

ime said...

Ingrid: ja jag känner mig nästan lite mörbultad. Men det har gått bra att jobba. Ja du kan vara glad, du håller på att förverkliga din dröm.
Kram

ime said...

Znogge: Södermalm är underbart! Jag tror det är svårt att lämna innerstan, kanske om han får familj någon gång.
Kram

dianasdrömmar said...

Hoppas du mår bättre kram

ime said...

Tack ☺ det gör jag.
Kram