Sunday, December 16, 2018

Ta det lugnt med julförberedelserna

Igår var jag och hälsade på min moster, 94 år. Det var ett tag sen och jag tyckte det var lite snurrigt igår, det är ju inget konstigt, det är en hög ålder. På kvällen tittade jag på sista avsnittet av Så mycket bättre, tycker det har varit en bra säsong trots att många verkar ha tyckt tvärtom. Albin var en ny bekantskap med en röst utöver det vanliga. Gillade Stor också, vilken man. Linnéa Henriksson är också en favorit.
Idag har jag städat, märks att jag inte är riktigt kurant, får bli som det blir. Tycker människor stressar på tok för mycket inför julen, allt blir så hysteriskt. Tänk om alla bara tog det lugnt, drog ner på kraven och förväntningarna, gjorde lite knytkalas istället för att någon ska ha allt jobb med allt. Drog ner på julklappskraven, hörde att medelsumman att handla för var 7000 kr!! Låter helt galet. För det mysiga är ju ändå att träffa dom man vill och umgås. Tänk dom som far omkring och ska träffa en massa släkt dom egentligen inte vill träffa. Och all alkohol som är inblandad. Nu låter jag säkert jättepräktig men jag tycker det är skönt att slippa allt det här.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

94 år är en aktningsvärd ålder och det är inte underligt om det blir lite röriga tankar.
Jag har inte sett den här säsongen av så mycket bättre. Men jag har hört både positiva och negativa omdömen.
Visst är det skönt att skära ner på alla måsten till jul. I år känner jag ingen som helst julstress. Till viss del för att vi inte ska ha några julklappar men också för att julbordet är betydligt mindre omfattande nu. Jag och två av mina barn ska bara ha det mysigt tillsammans och hjälpas åt med det som ska göras :D
Krya på dig!
Kram

ime said...

Det låter skönt att du inte känner julstress, det är då man uppskattar helgen bäst, att få vara tillsammans och njuta utan en massa måsten. Med dom man trivs allra bäst med.
Kram

znoggge said...

Jag var inte speciellt förtjust i årets omgång av "Så mycket bättre" måste jag villigt erkänna. Visst finns det duktiga artister men jag tycker att man tappar poängen när man inte kan deras låtar.

Julen blir vad man gör den till och det är vi själva som lägger ribban. Viktigast är att träffa nära och kära vilket vi ska göra!

Kram och ha en fin måndag!

ime said...

Ja jag tror många skulle må bra av att sänka ribban! Men det är kanske lättare sagt än gjort.
Kram