Saturday, April 04, 2020

Lördag

Idag har jag påskpyntat lite, är dock rätt sparsam med det. Har en fin höna vid namn Laura jag fått av lilla S, två små kycklingar som min mamma målat, en gåsarad som jag köpt i Danmark och en liten söt kanin i stearin som jag köpt i Lund, den eldar jag inte upp. Sen har jag påskliljor inne och ute har jag planterat både påsklilja och minipenséer på balkongen. Jag blir väldigt glad av blommor, kan gå och titta på dom och njuta. Det är likadant längre fram när jag planterar pelargonior. Sen har jag min vita träsoffa med plädar och många kuddar, där tillbringar jag mycket tid. Det är en härlig tid framöver om det inte varit för det tråkiga viruset.
Igår var jag och klippte mig och gjorde slingor. Min frisör har haft en del avbokningar men inte katastrofalt mycket så om det inte blir värre så har hon gott hopp att klara sin verksamhet. Det är så olika hur vi reagerar på allt. Jag föreslog för E att vi skulle åka till Wanås slott, ligger ungefär två mil härifrån, nästa helg och äta lite påsklunch. Håller man avstånd ska det väl inte vara problem, är det hyfsat väder kan man ju sitta ute. Men hon vill inte göra någonting nu. Tror inte ens hon vill åka till mig.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag låter påsken passera utan var sig pynt eller någon särskild påskmat. Jag brukade pynta en del så länge vi bodde ihop som en familj eller när barnen kom hem till påsk. Men sedan tappade jag intresset så påskpyntet får ligga kvar i sin låda i en garderob. Men jag tycker ändå att det låter mysigt med dina blommor och hönor och jag kan nästan se hur du går där och trivs :D
Det är trist att vi blir begränsade nu men det är bra med försiktighet. Ni skulle säkert kunna sitta ute och äta lunch utan risk men jag förstår att rädslan finns hos många.
Kram

ime said...

Jag gillar påsken mer än julen faktiskt. Man kan välja precis själv hur man vill ha det. Finns inte så många krav. Mysigast är såklart om man får träffa sina kära men det blir det inget av i år.
Ja jag respekterar att man kan känna rädsla nu även om jag själv inte gör det, inte så att jag inte skulle våga mig ut.
Kram

Znogge said...

Här har det inte kommit fram något påskpynt alls vilket kanske är dumt men på något vis så har jag inte alls känt för det. Inget blir ju bättre av att man avstår...
Det är väldigt olika hur man vill göra och hur försiktig man är. Äta lunch utomhus skulle jag inte tveka att göra men det är viktigt att det känns rätt. Oroar man sig hela tiden blir det liksom ingen glädje av det då.
Skönt att få håret vidgjort och det skulle verkligen behövas här.

Kram och god söndag!

ime said...

Jag tycker påsken är mysig, men i år känns det inte riktigt så. Jag träffade ingen av mina barn förra året heller men jag och E var och åt påskbuffe. I år blir det inget alls. Man får respektera att man känner olika inför det här men jag är inte heller rädd för att äta om man håller lite avstånd. På detta stället är det mycket konst och installationer utomhus.
Kram och detsamma till dig