Saturday, April 18, 2020

Tråkiga tider

Idag har jag haft bil och varit och satt en bukett rosor på pappas grav, han skulle fyllt 95 i torsdags. Tiden bara går. Det är 17 år sen han gick bort. Sen var jag och hämtade Dantes 2-årspresent, en stor present. Det är några månader tills han fyller men lika bra att vara ute i tid. Gick en liten sväng på stan, fyndade en linneskjorta till 50% rabatt på Flash konkursutförsäljning. På gatan jämte har mq sin konkursutförsäljning men jag var aldrig där. Det är tråkiga tider. Fler butiker och kedjor kommer nog att gå under. Det slog mig när jag gick på stan på en av de stråk som varit otroligt mycket folk på innan att nu är det bara enstaka flanörer ute och gatan är kantad av tomma lokaler. Här i stan beror det ju både på att näthandeln tagit över och ett köpcentrum öppnat utanför stan. Corona på detta gör att fler kraschar. Jag tror inte handeln kommer att återhämta sig.

4 comments:

Znogge said...

Det är verkligen tuffa tider för många butiker nu. När även de stora kedjorna går i konkurs då är det verkligen illa. Undrar hur många som återhämtar sig faktiskt... Jag önskar detta elände tar slut fortare än fort!

Kram och god lördagskväll!

ime said...

Ja tyvärr kommer säkert fler kedjor att stryka med. Kommer nog ta lång tid innan det kommer nya verksamheter. Tyvärr var det nog på gång att bli så här innan corona kom, men det har skyndat på det.
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

Jag har inte varit inne i Östersunds centrala delar sedan i början av mars så jag vet inte hur det ser ut nu. Kanske är det konkursutförsäljningar och tomma lokaler där också. Jättetrist att alla dessa småföretagare ska drabbas så hårt och att det har gått så snabbt. Jag tror också att det blir svårt att få tillbaka det som var. Det kommer att ta lång tid innan såren har läkt.
Kram

ime said...

Många butiker och kedjor låg på gränsen innan Corona slog till, de har inte haft marginaler att klara detta, de hade gått under ändå men kanske inte så här snabbt. Man kan undra hur stadskärnorna kommer att se ut framöver.
Kram