Thursday, September 03, 2020

Nya arbetsuppgifter

 Igår frågade min chef mig om jag ville ha lite nya arbetsuppgifter. Man kan ju inte svara annat än ja på det. Vi har en ren administratörtjänst i vår lilla grupp, det är en person som är långtidssjukskriven som har den, det har varit några vikarier på den men nu är det ingen som sköter dom arbetsuppgifterna. Jag har börjat med det idag och ska hålla på en vecka och lära mig, sen är tanken att jag och en till ska vara back-up och någon ny ska läras upp och vicka på den. T, min chef, sa att den troligtvis kommer att annonseras ut som en fast tjänst men det tror jag inte jag är intresserad av. Jag trivs med att ha kundkontakter. Sen ska någon timanställd också anställas som ytterligare en kollega, vi har ju en som varit sjuk sen i april.  Det är tråkigt när arbetskamrater blir sjuka, men det är bra att någon annan kommer in för nu börjar vi få mer att göra. Det är i alla fall skönt att det är fredag imorgon. Det har varit en intensiv vecka.

8 comments:

Znogge said...

Även om du inte är intresserad av tjänsten så visar det sig i alla fall att din chef har tilltro till dig och din kompetens. Sedan är det inte fel att lära sig något nytt.

Kram

ime said...

Ja det är alltid bra att lära sig nya saker och kunna lite allt möjligt, alltid bra att utvecklas. Man blir annars kanske lite nöjd och tycker att det är jobbigt att lära nytt.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Nya erfarenheter och lärdomar är alltid bra att ha och du blir mer och mer oumbärlig på jobbet med alla dina kunskaper :D Det är ju bra och ännu bättre är det att du inte känner att du måste söka den fasta tjänsten utan kan vara kvar där du trivs så bra.
Kram

ime said...

Ja jag tycker man ska visa att man gillar att lära sig nytt. Jag vet att det finns många andra som är intresserade av den tjänsten så det räcker för mig att vara back-up.
Kram

Eva i Dalarna said...

Men jag skulle inte ha lust att få en massa nya arbetsuppgifter utan att lönen höjdes....men det gör kanske din. Annars har du nåt att diskutera på nästa lönesamtal.

ime said...

Jag frågade faktiskt om min lön höjdes och min chef sa att vi tar upp det på lönesamtalet. Såklart spelar det in om man tar på sig mer att göra, säger man nej vid den frågan lär ju inte lönen höjas.

Eva i Dalarna said...

Nä inte lär lönen höjas om du säger nej, men frågan är väl om den höjs om du säger Ja. Det är lätt att bli utnyttjad när man säger ja. Men din chef verkar ju vara inne på att diskutera den i alla fall.
Själv säger jag nej till det mesta hihi, och lönen höjs väl inte då men jag gör inte heller mer än jag har lust med. Men vi är ju alla olika och tur är väl det!

Theresa williams said...
This comment has been removed by a blog administrator.