Wednesday, September 30, 2020

Onsdag

 Det är viktigt att vara extremt noggrann när man jobbar som administratör som jag gör nu. Det är sekretessbelagda uppgifter och det får bara inte bli fel. Därför kändes det jobbigt när min chef kom i morse och sa att jag gjort ett fel. Jag gick in till sjukresehandläggaren som påpekat det. Såg direkt att det inte var jag som felat. Vi stämplar nämligen inkommande brev och ansökningar varje dag och detta hade gjorts en dag jag var sjuk i förra veckan. Det kändes väääääldigt skönt att konstatera att det inte var jag. Det var en erfaren tjej som jobbat länge med detta som gjorde detta när jag var sjuk. Det kan säkert hända mig också. Det räcker att ett papper hakar upp sig och följer med där det inte ska vara. Hon som gått till min chef och påpekat det sa förlåt till mig flera gånger, men jag tog såklart inte illa vid mig. Min chef bad också om ursäkt. Haha... det kändes bra.

L, en väninna till mig hörde av sig förra veckan, hon hade hittat en stuga vid havet hon föreslog vi skulle hyra en helg, vi skulle vara fyra sammanlagt. Jag nappade för det lät kul. Hon hörde av sig idag igen, hon är mitt i en separation och kände att hennes krafter inte räcker. Tycker så synd om henne. Hennes sambo ska ta över sin mammas hus och L vill bara att han ska flytta ut. Men han har inte så bråttom med det. Och det kan vara väldigt jobbigt att dela bostad när man bestämt sig för att inte göra det längre. Har själv varit med om det. Hoppas det löser sig snart.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Men fy vad jobbigt att få höra att man har gjort fel och jag skulle ha mått dåligt om jag hade blivit anklagad på det sättet. Men det måste ha känts otroligt skönt att få upprättelse nästan genast. Det är också bra att både din chef och den som upptäckte felet bad dig om ursäkt.
Vad roligt ni kommer att få när ni hyr stuga tillsammans. Det blir kanske en blandning av skratt och allvar, precis som det ska vara när man är tillsammans med goda vänner :D Jag hoppas att din väninna snart kan gå vidare med sitt liv.
Kram

ime said...

Även om det är jobbigt att göra fel är kulturen ändå sådan på mitt jobb att det är tillåtet att göra fel. Jag har sagt till alla att dom ska säga till mig om något blivit fel (vilket det har) eftersom det varit så väldigt mycket nytt och ingen riktigt haft tid att lära mig grundligt. Men detta som hade hänt var ett ganska allvarligt fel så det var skönt att det inte var jag.
Jag var nog lite otydlig, det blir inte att vi hyr stuga, L ville skjuta på det eftersom det var rejäla problem hemma, hon orkade helt enkelt inte.
Kram

znogge said...

Även om det är mänskligt att göra fel och ingen är perfekt så måste det känts skönt att det inte var du som var "boven i dramat".

Tråkigt med din väninna men det kommer säkert fler tillfällen när ni kan hyra stuga tillsammans.

Kram och god torsdag!

ime said...

Ja det var väldigt skönt att konstatera att det inte var jag som felat.
Det kommer säkert fler tillfällen ja, det viktigaste nu är att min väninna får ordning på allt så hon slipper må som hon gör.
Kram och detsamma till dig