Saturday, January 23, 2021

Två födelsedagar

 


Igår fyllde dom här två år. Till lilla S swishade jag så hon kunde välja själv vad hon ville ha och så fick hon blomsterbud från mig, J hade önskat sig studentlitteratur och så hade han önskemål om räkpaj och till efterrätt blev det chokladbollssemla! Tråkigt att inte få träffa S men jag hoppas på bättre tider så jag snart kan åka upp.

Nu har jag jobbat hemifrån i två veckor nästan. Man sitter ju inte lika bra hemma, får lite ont i höfter och rygg. Man rör sig inte på samma sätt, jag går ju ändå en bit till tåget och rör mig mer på arbetsplatsen. Jag måste verkligen komma ut på en promenad varje dag. Det blir lättare när det är ljust på kvällen. Det är i alla fall bestämt att vi ska jobba hemifrån hela februari också men jag skulle tro det blir förlängt.

8 comments:

Znogge said...

Grattis till dina två barn. Vi firade sonen på samma vis, swish och ett blomsterbud. Det gick det med men vi hoppas på nya tag nästa år. Så fint i alla fall att du kunde fira med sonen. Menyn lät god och jag blev väldigt nyfiken på vad en chokladbollssemla är?

Så skönt att få arbeta hemifrån. Även om det finns vissa nackdelar så måste fördelarna överväga.

Kram och god lördag!

ime said...

Tack ☺ jag hittade på Instagram ett conditori jag följer att dom hade chokladbollssemlor, det var en vanlig chokladboll där man gjort ett lock och hade chokladgrädde där. Dom var goda men inte så stora tack och lov, då hade det blivit för mäktigt. Jag la ut en bild på mitt eget instagram och fick många frågor om detta 😁
Ja fördelarna överväger absolut att få jobba hemifrån, utan tvekan.
Kram och detsamma till dig

Znogge said...

Aha, kul att veta! Hade ingen aning om vad det var. En semla helt i min smak kan jag säga :D Förstår dock att det var tur att den inte var så stor! Tror inte att jag följer dig på instagram tyärr för det hade varit roligt att se delikatessen!

Kram

ime said...

Vill du följa mig på Instagram heter jag miemarie63 där!
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Grattis till barnen :D Jag förstår att det känns trist att inte kunna fira med båda två men en är i alla fall hos dig och honom får du krama lite extra. Jag såg chokladsemlan på instagram och den såg god ut. Men kanske föredrar jag ändå chokladbollen precis som den är eftersom jag ändå brukade ta bort det mesta av grädden när jag åt semla :D
Skönt att du får fortsätta jobba hemma men om det blir långvarigt kanske du borde försöka hitta en skönare och mer ergonomisk arbetsställning. Synd om du får värkproblem pga den här korta perioden. Man kan prova sig fram och för min del är det skönast att sitta i divanen i soffan med datorn i knät. Då kan jag luta rygg och nacke och ha stöd för armarna mot höfterna och benen. Men det funkar inte för alla och du måste kanske ha mycket annat i närheten också.
Kram

ime said...

Tack ☺ jag äter inte vanliga semlor, det här ju inte alls likt en vanlig semla, tror jag också föredrar en helt vanlig chokladboll ändå.
Problemet är att det är ingen laptop jag har utan en större dator, jag kan inte flytta omkring med den utan jag får nog fortsätta sitta där jag sitter. Får försöka gå upp och gå lite emellanåt.
Kram

Znogge said...

Jag Hänger på på Instagram!

Kram och god söndag!

ime said...

Jag har sett dig!
Kram