Sunday, October 03, 2021

Köpenhamn en oktoberlördag

 






Vi hade en jättehärlig dag i Köpenhamn igår. Gav oss av i tid så vi började med en kaffe när vi kom fram, sedan ut i myllret. Det är en sån härlig stad och jag fattar inte varför man inte åker dit oftare när det är så nära. Att det varit/är en pandemi är ju en sak men tiden innan. Jag gillar Illums bolighus och det vanliga Illumsvaruhuset med allt vackert att titta på. Lunchen, i form av smörrebröd och en öl, intog vi i  Nyhavn, sittande utomhus. När vi satt där känner jag sån lycka. En större härlig stad och känslan av frihet att ge sig av och uppleva något. Jag mår inte helt bra av att vara ensam hemma hela veckorna, men det är dubbelt för det är skönt att slippa pendla och gå hem ensam genom en mörk stad. Jag har haft sömnproblem senaste tiden. Vaknar helt klarvaken vid 3 och alla saker bara snurrar i huvudet och jag har svårt för att somna om. Åter till gårdagen. Vi gick till Torvehallerne vid Norreport, det är som saluhallar med massor av mat. Där var det rejält trångt så det kändes lite ovant. Man ska ha vaccinpass med sig när man åker till Danmark men det var ingen som kollade det. Med mig hem hade jag en blomma och en liten Kähler-ljusstake, det är det klassiska när jag varit någonstans, alltid en blomma och ljus eller ljusstake. Mycket nöjd med besöket i dejlige Köpenhamn.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det låter som om det var en helt underbar dag med massor av glädje över att få se och uppleva allt. Jättefina bilder från er dag i Köpenhamn och lunchen såg riktigt smarrig, och riklig, ut.
Hoppas att dina sömnbesvär bara är tillfälliga men annars finns det kanske hjälp att få, om du vill, i pillerform.
Kram

ime said...

Ja det var en härlig dag!
Tror mina sömnbesvär är tillfälliga, hoppas det i alla fall. Tror det har med att göra att jag är för mycket ensam och hemma. Blir nog förändring så småningom.
Kram

znogge said...

Visst är Köpenhamn en väldigt fin stad och man borde verkligen åkta dit oftare med tanke på hur nära det är. Det får bli ett besök framöver.

Kram

ime said...

Ja det är konstigt att man liksom glömmer att det är så nära till denna underbara stad. Julmarknad på Tivoli är ett tips!
Kram