Friday, February 25, 2022

Fredag

 Det känns svårt att formulera sig, svårt att ta in vad människor i Ukraina går igenom, svårt att förstå galenskapen som finns hos en världsledare. Ibland har jag tänkt på hur hemskt det måste varit när mina föräldrar upplevde andra världskriget, dom var i tonåren när det pågick. Vi har ju facit och vet att det slutade med att Hitler besegrades men människorna då visste ju inte hur det skulle sluta. Vi vet inte hur detta ska sluta. Läste idag att Putin hotar Finland och Sverige militärt och ekonomiskt om vi går med i Nato. Jag saknar ord. Får lämna ämnet, bara hoppas att det finns någon lösning. Att detta blir Putins fall.

Jag var på kontoret igår, sista gången i det huset. Jobbat hemifrån idag och gör det även på måndag. På tisdag är det dags att åka till det helt nybyggda huset. Ska visst bli lite festligheter hela veckan, media är inbjudna. Detta är alltså det nya huvudkontoret. Dagen igår på kontoret var inte rolig. Helt ärligt är jag lite orolig, det nya huset ska bli aktivitetsbaserat. Man ska alltså inte ha en fast plats utan man har sin laptop och sätter sig i en zon som passar. Vårt jobb är ju i en telefonintensiv zon, så kundtjänstpersonal, bokare och trafikledare ska sitta ihop. När jag gick över till kundtjänst blev det en lite lugnare tillvaro även om det sen blev stimmigt när vi fick tillskott av personal. Min skräck är att sitta alldeles inpå såna som dels har en jättehög volym och dels inte bästa arbetsmoralen. Det kommer ju inte att sitta några chefer bland oss och en del klarar inte av att sköta sig då. Det såg jag igår. Finns dom som sitter mer vända från sin arbetsplats och pratar högljutt istället för att jobba. Dom dagar jag är administratör kan jag välja en tyst zon.  Vi ska ha möjlighet att fortsätta jobba hemifrån ca två dagar i veckan, dom som vill. Vi får se hur det blir. 

Ser fram emot en ledig helg. Har lite småärenden men ska försöka få mitt hem i lite bättre ordning. Sova ut. Hela förra helgen försvann i sjukdom.

4 comments:

znogge said...

Visst är det en mardröm att tänka på vad som på händer i Ukraina. Putins hot mot Sverige och Finland är också rena galenskapen men tyvärr så tror jag att man måste ta hans ord på allvar. Hoppas någon i dem egna leden kan få stopp på honom.

Personligen tycker jag att det låter lite jobbigt att inte ha en fast arbetsplats. Jag tycker att arbetsron är A och O, i alla fall för min del. Dock har jag insett att det finns folk som kan prata bort hur mycket tid som helst.

Kram och god lördag till dig!

ime said...

Ja hade varit bra om ryssarna själva fick bort Putin.
Jag är inte så positiv till det här aktivitetsbaserade arbetssättet. Tror ändå att det blir så att man kommer att välja att sitta ihop vi som jobbar med samma sak. Ja det finns verkligen människor som inte vad arbetsmoral är. Det är väldigt frustrerande att sitta jämte såna.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Det är svårt att ta in allt som händer men när man ser bilder på förtvivlade människor som är i chock, då förstår man lite mer och känner ilska och maktlöshet. Det finns inga ord som kan beskriva hur hemskt det är och vilken skräck Ukrainarna lever med.
Jag vet inte hur aktivitetsbaserade arbetssät går till men det låter lite rörigt. Jag hoppas att det blir bättre än det låter som och att du ska hitta ditt sätt att finna dig till rätta.
Kram

ime said...

Ja det är alldeles fruktansvärt det Putin utsätter Ukraina för.
Det kommer att finnas olika zoner, telefonintensiv, en mellanzon där man jobbar och kan föra samtal med en kollega, en helt tyst zon där man inte pratar och inte vill bli störd. Sen en massa mötesrum, små rum där man kan ha teamsmöten t ex. Så man ska i princip kunna röra sig fritt beroende vad man för tillfället jobbar med. Stora glasade fasader, ska bli spännande att se faktiskt.
Kram