Sunday, February 13, 2022

Söndag

 Har känt mig under isen ett tag, fysiskt har jag varit helt slut av allt hostande och trötthet, vågar knapt säga det men nu tycker jag hostan har lättat lite. Psykiskt är det tråkigt att ha behövt ställa in Stockholmsvisiterna, man behöver påfyllnad av att träffa sina kära och det är så lång tid som jag inte gjort det. Jag träffade E i december sen har inte vi heller setts. J har jag träffat lite. Jag jobbade hemifrån förra veckan och ska göra det kommande  vecka också. Det är skönt att få slippa ge sig av, men man får oftast energi av att träffa arbetskamrater. Det är inte nyttigt att vara så här mycket ensam. En kollega till mig trillade i en trappa i fredags, vi har spiraltrappor och han hade mött några där och försökt krångla sig förbi, han trillade dock och slog i huvudet. En annan kollega försökte ta honom till läkare men en vårdcentral tog inte emot och sen ville han åka hem. Kollegan som hjälpte till trodde han fått hjärnskakning. Känns ju inte så lyckat att låta bli att söka vård då. En del är så envisa. Jag hoppas det gått bra.

8 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag håller tummarna och hoppas på att de små tecknen på förbättring ska ta över och att du snart ska må mycket bättre.
Jag hoppas verkligen att det inte blev så illa för din arbetskamrat att han fick hjärnskakning. Då ska man nog inte bara gå hem och lägga sig utan åtminstone ringa 1177 för rådgivning. Men kanske var det inte så illa.
Kram

ime said...

Ja jag hoppas också att jag får må bra snart.
Tydligen hade dom kört min kollega till sin syster. Nej man ska verkligen inte gå och lägga sig vid misstänkt hjärnskakning.
Kram

Eva i Dalarna said...

Om man svimmar av eller får kramper eller blir förvirrad efter ett fall eller slag mot huvudet ska man ringa 112. Annars ringer man 1177 och får råd om hur man ska göra. Det har säkert din arbetskompis gjort tänker jag. Oftast går det också bra.
Konstigt med vårdcentral som inte tar emot patienter....
Så tråkigt att det är så länge sen du träffade barnbarnet..men om det nu var covid du hade så är du nog säkert inte smittsam längre så du kan resa dit och hälsa på. Sen är det ju en fråga om att orka resa. Men jag håller tummarna för att det ger med sig åt dig nu.
Och du, blommor kan man alltid unna sig!

ime said...

Han fick synrubbningar efter han slagit i huvudet så jag tycker nog han skulle åkt till akuten, men en del karlar tror dom är odödliga.
Ja jag hoppas snart kunna ta mig iväg till Stockholm, så fort jag känner att orken är tillbaka.
Javisst kan man unna sig blommor när som!

znogge said...

Då får vi hoppas att det går på rätt håll på alla plan så att du får må bättre.
Ibland fattar vårdcentralerna märkliga beslut. Någon som slagit i sitt huvud borde inte bara avfärdas...
Hoppas du får möjlighet att träffa den lilla familjen framöver.

Kram

ime said...

Ja jag tycker det är dags att få må bra igen.
Märkligt agerande av vårdcentralen, men kanske alla deras tider var slut.
Jo men jag längtar väldigt mycket efter Dante, han har utvecklats så mycket och det är så tråkigt att missa.
Kram

Eva i Dalarna said...

En del karlar ja. Andra tror att de dör av en förkylning hahahaha hahahaha

ime said...

Eva: ja det stämmer 😁