Wednesday, February 16, 2022

Semester idag

 



Idag har jag tagit en semesterdag, jag har varit hos veterinären och fått hjälp med Zeldas päls, den är svår att sköta och hon får mycket tovor. Jag har varit nervös för förra året sa veterinären att Zelda var en gammal avmagrad katt som hon inte vågade ge lugnande så att hon kunde sova under behandlingen. Ja hon är ingen ung katt, hon blir 15 i år men liten har hon alltid varit, jag hade tänkt ta kattungar på henne men en veterinär avrådde p g a att hon är så liten, väger drygt 2 kg. Förra året tog vi prover på henne, tror dom kollade njurar och nåt mer och alla prover var bra och då ändrade veterinären sig. Hon gjorde ett jätteburdust intryck. Jag tänkte åka till en annan veterinär denna gången men jag fick bara tid här. Denna gången ville jag prata med veterinären i förväg, hon undersökte Zelda och sa att hon var väldigt tunn och att det är en ökad risk vid hennes ålder. Men det gick tack och lov bra, jag är glad så länge jag får behålla henne men vet att det inte är så lång tid till. Under tiden åkte jag till Ritz och åt surdegsbullar och en hallon/passionskaka. Sen åkte jag och köpte varmrökt lax i Valje, mumma! Passade på att handla lite eftersom jag hade bil, fyndade rosor för 29 kr på Maxi och en pärlhyacint fick också följa med hem. Åkte en sväng om min föräldragrav, det har varit så tråkigt och regnigt väder, längtar efter vår.

Det ska öppna en second hand-butik i stan, den finns i flera andra städer och säljer dam-, barnkläder, leksaker och annat smått och gott. Jag var och lämnade en kasse vårkläder som jag inte använder.  Dom har plaggen två månader i butiken, säljs det får jag 40% av beloppet, säljs det inte skänks det till välgörenhet. Ibland har jag sålt på Tradera men det är rätt mycket jobb och kostar mycket att skicka. Ska bli spännande att se hur detta går.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Vad skönt att allt gick bra med Zelda. Det är klart att du oroar dig lite för hur länge du får ha henne kvar och det är bara att njuta av alla dagar hon fortsätter att må bra. Hon hade ju fina värden så kanske har du flera år kvar med henne. Det var en hel del du hann med under tiden och lite mumsiga saker att fylla magen med förgyller alltid tillvaron :D
Kram

ime said...

Ja nu är jag väldigt lättad att det gick bra.
Jag brukar göra massa saker när jag har bil, ibland känner jag mig lite stressad att jag ska hinna allt. Men jag är väldigt nöjd med att vara med i bilpoolen, skönt att slippa oroa sig för en bil och alla kostnader med den. Ska jag sen åka längre tar jag tåget.
Kram

Znogge said...

Så skönt att det gick bra med Zelda men jag kan förstå att du oroade dig. Hon är ju inte purung längre. Däremot så kan jag inte se vad det spelar för roll att hon är tunn men jag är ju ingen expert. Vilken god fika det blev under tiden och grattis till härliga blomsterinköp.
Ett bra koncept att sälja kläder via en second hand tänker jag.

Kram och god torsdag!

ime said...

Jag tänker att dom tror att det finns en underliggande sjukdom eftersom hon är så liten, men jag är glad att det gick bra.
Ja det är superbra med second hand, hoppas folk kommer att handla där.
Kram och detsamma till dig!

Znogge said...

Ja, så kan det självklart vara. Precis som människor är olika i kroppsbyggnaden så kan säkert djur vara det. Viktigast i alla fall att det gick bra.

Önskar en trevlig fredag!

Kram

ime said...

Önskar detsamma till er!
Kram