Monday, January 21, 2019

Dokumentären om Anders och hans kvinnor

Igår kollade jag på Anders, jag och hans 23 kvinnor på SvT play. En kvinna har gjort en dokumentärfilm om en man hon träffade via Tinder eller om det var en datingsida. Ni har säkert hört talas om filmen. Den var fängslande att se. Nahid, kvinnan från Iran som är en prisbelönt filmregissör, upptäckte att något inte stod rätt till och hon ville göra en film om honom, vilket han gick med på. Samtidigt var hon förälskad i honom och ville hjälpa honom ur sitt missbruk av kvinnor. Anders är närmare 50 år, gammalt tennisproffs och ser ut som Björn Borg som yngre. Långt hår, skäggig och vältränad. Jag kan förstå att kvinnor faller för honom för han var charmig och trevlig. Jag ska inte ge mig in på vad han kan ha haft för barndom eller diagnos men Nahid ville kämpa för att han skulle komma ur sitt beteende. Han gick hos psykolog och de gick tillsammans. Hennes barn och vänner rådde henne dock att bryta med honom. Hon bor i ett fantastiskt hus vid vattnet och det var mysiga stunder dom hade tillsammans, god mat, levande ljus och hon lyckades spegla deras närhet. Men hon kom på honom med att fortfarande ha kontakt med andra kvinnor trots att han bedyrade sin kärlek till henne. Det var smärtsamt att se. I slutet av filmen tog han kontakt med henne, han gick återigen hos psykolog och läste upp ett brev där han bad om förlåtelse och ville komma tillbaka. Hon gick dock inte med på det. Det är lätt att ha åsikter om Anders och hans beteende men det är nog inte ovanligt att en kvinna med känslor tror att hon kan omvända honom. Jag kan rekommendera att se dokumentären.

5 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Ja, ingen har nog kunnat undgå att höra talas om den. Jag funderade på att se den men kände att jag orkar bara inte se hur alla dessa kvinnor blir lurade. Jag dömer ingen av dem och kanske dömer jag inte honom heller. Jag vet inte om han ljög för dem eller inte men när jag kände att jag blev trött bara av att tänka på honom så avstod jag från att titta.
Kram

ime said...

Det handlar mest om Nahid som filmar, man får bara se någon enstaka kvinna och det var inga jobbiga uppgörelser. Jag rekommenderar ändå den!
Kram

znogge said...

Jag har inte ens hört talas om filmen så jag var helt okunnig. Även om det finns många fina kvinnor på vår jord så känns det som något är konstigt när man växlar föremål så ofta. Det borde blivit många jobbiga uppgörelser men förvånande nog har det inte blivit så. Alltid något. För min del är tilliten viktig och den känner jag nog skulle fått sig en rejäl törn där...

Kram

ime said...

Problemet var att han inte växlade föremål, han hade dom samtidigt. Han t o m planerade giftermål... Nahid som gjorde filmen tappade tilliten till sist, tack och lov får man väl säga.
Kram

znogge said...

Oj då! Samtidigt! Det var onekligen sju resor värre tycker jag...

Kram