Monday, January 28, 2019

Hemma från Stockholm

Ja nu är jag hemma igen efter Stockholmsvistelsen! Det har varit så mysigt, Dante är ett litet solsken, så underbart söt och perfekt på alla vis. Tågresan upp gick bra, men jag blev lite paff av hur mycket snö där var, hemma var det barmark när jag åkte. När jag kommer fram kommer dom här pirriga glädjekänslorna jag alltid får när jag kommer till Stockholm. Jag älskar att det är lite puls, mycket människor och många intryck. Jag förknippar det väl med ledighet eftersom jag inte bor där och jag har åkt upp så många gånger i mitt liv. Det har alltid inneburit en avkoppling och jag tänker på åren jag åkte upp nästan varannan månad och bodde i lägenheten på Odenplan. Hur jag älskade allt med det, det var mitt sätt att ladda batterierna och leva några dagars storstadsliv. När jag kom upp i fredags gjorde jag något ärende innan jag tog mig ut till Solna strand som tunnelbanestationen heter där S och hennes lilla familj bor. Dante sov när jag kom men vaknade efter en stund. Finaste lilla ungen. Efter lite mys tog vi en promenad. Han sitter ju i sittdel i vagnen och tittar sig nyfiket omkring och sen somnade han i vagnen. På kvällen gjorde S supergod pizza och jag underhöll Dante under tiden. På lördagen skulle S och K på ett 40-årskalas på dagen så jag tog mig in till stan, åkte in vid halv elva och kom inte hem förrän halv fem så det blev ett antal timmar. Jag gick på Åhléns city, sen mot NK, vidare mot Biblioteksgatan och mot Stureplan. På Sturegallerian hittade jag en blus på Lexington till 60% rabatt, istället för 999 kr kostade den 398. En blus jag kan ha till våren i jättefina färger. Jag gick vidare till Östermalms saluhall, har lite en tradition att äta på Tysta Mari, men gränsen börjar bli nådd när det gäller deras priser. Jag brukar ta en rostbiffssmörgås men dom verkar ha slutat med den, tog en macka med skagenröra till priset av 175 kronor. Det var utan dricka... Gick vidare mot Gamla stan, var lite extra mycket turist och besökte slottet och slottsboden där det finns så fina handstöpta ljus som jag köpte. Blev en kopp kaffe också i Gamla stan. Nu var jag nöjd och tog mig tillbaka till S och K som kom hem med indisk mat som vi åt på kvällen. På söndagen följde jag med till Mall of Scandinavia, de hade lite ärenden där, bl a lite nya kläder till Dante. Där hittade jag Illums Bolighus, ett danskt varuhus med inredning, blev lite ljus där med! Sen var det dags för mig att säga hejdå för denna gången, tog pendeltåget därifrån till centralen och tåget vidare hem till Skåne. Idag har jag en ledig dag, så skönt när man varit iväg att få en dag hemma innan jobbet börjar igen.

7 comments:

ibod11-Ingrid said...

Oj, vad mycket du hann med. Lite kul att det som är avkoppling för dig skulle göra mig helt slut. Så olika det kan vara :) Men jag förstår verkligen din kärlek för en speciell stad. Bara att få komma dit fyller dig säkert med mycket energi och glädje. Härligt att du fick en hel del tid med Dante också :D

Kram

ime said...

Haha 😀 men jag är också ganska slut efter sex timmar på stan. Men väldigt nöjd. Det viktigaste är dock tiden med Dante ❤
Kram

Från Glam till Damm said...

Hej Marie,

Så trevligt du har haft det och jag håller med och instämmer i alla de där känslorna om lite lyckorus och ledighet och att få tanka puls och intryck. Jag älskar också verkligen Stockholm....Suck ja.

Men tänk så kul att jag såg dig på Centralstationen vid väskförvaringen och jag stod där med mitt sällskap. Du såg ut att ha bråttom och försvann blixtsnabbt uppför rulltrappan till tågstationen...Jag hann inte med liksom. Nästa gång springer jag ikapp och säger hej!

Skönt med ledig dag. Jag är kvar tills i morgon tisdag.

Ha det gott och lev på Stockolms-känslan så länge du kan nu. Så gör jag.

Kramen,

Anneli

ime said...

Hej!
Vad roligt att du känner likadant inför Stockholm! Då vet du exakt känslan man får av allt som erbjuds i den staden.
Haha 😁 vad roligt att du såg mig! Ja jag skulle köpa något att äta på tåget hem, så jag hade nog lite bråttom.
Njut du också av sista dagen där idag!
Kram

Znogge said...

Vilka härliga dagar du har haft och så mycket du hann med! Bäst var så klart att träffa lille Dante och hans familj men det ena utesluter inte det andra. Jag får samma känsla när jag kommer till Stockholm så det måste bli ett besök under våren. Så skönt att ha en dag hemma innan du börjar arbeta igen.

Kram

ime said...

Åh vad härligt att du också får glädjekänslor av Stockholm! Gissa hur avundsjuk jag är att du har din lilla sötnos så nära. Det är det tyngsta med att åka hem. Att inte veta när jag får träffa honom nästa gång.
Kram

Znogge said...

Det är verkligen en förmån att ha lilla S så nära som vi har. Men jag vet också att det är inget som man kan ta för givet.

Kram