Tuesday, January 01, 2019

2018

Jobbade igår, det var lugnt. Gick till tåget vid 19-tiden och då råkade jag ut för en idiot som kastade en raket mot mig. Jag blev jätterädd men också riktigt arg. Det var ett sällskap som stod vid en öppen butik, typ ett minilivs, utländska ägare och som jag uppfattade det var det personal där som slängde raketen. Jag skällde ut dom efter noter och sa att jag skulle ringa polis vilket jag också gjorde. Ringde 11414 men jag blev kopplad till ledningscentral och anmälde det hela. Nästa person som blir utsatt kanske inte har samma tur som jag utan blir skadad. Jag var sen hemma på kvällen i lugn och ro, det var så skönt att komma hem, det är inte roligt att vara ensam ute en sån kväll.
Hur ska jag sammanfatta 2018? Det största såklart är lille Dantes födsel i juli månad. Mitt första barnbarn och kärleken till honom är oändlig. Ser fram emot att få vara mormor som kommer och hälsar på och har presenter med och är lite tokig och rolig. Det är jätteroligt att få följa hans utveckling.
Det andra stora som hänt är mitt nya jobb. Mycket glad att jag tog steget och lämnade det andra med en chef som jag inte önskar någon att behöva ha. Nu är jag anställd av Region Skåne med tryggheten det innebär, jobbar heltid och omväxlande arbetstider som gör att jag ibland har ledigt mitt i veckan. Trivs med mina arbetsuppgifter och har fått lite extra ansvar. Gillar mina arbetskamrater. Trivs bra i min lägenhet och läget är superbra, trivs överhuvudtaget bra med mitt liv. Så önskar jag att alla mina nära och kära får vara friska och behålla hälsan, sen finns det inte mycket mer att begära.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Men, hur kan man göra så? Jag blir alldeles paff...och arg. Hoppas att de åtminstone blev kontaktade av polisen för det är ju jättefarligt att kasta raketer mot folk. Jag är väldigt glad att du klarade dig bra, även om rädslan är otäck i sig.
Två jättefina händelser har du varit med om under 2018 :D Ja, det har så klart hänt ännu mer men barnbarn och nytt jobb är nog de mest minnesvärda. Härligt att du trivs så bra med ditt liv :D
Kram

znogge said...

Men hur kan man bara kasta en raket mot någon? Tyvärr blir jag dock inte förvånad för det finns en idiot för allt. Bra att du reagerade och agerade.

Visst är barnbarn bland det bästa som kan hända och att få umgås med dem är verkligen kvalitetstid. 2018 har verkligen inneburit två stora positiva händelser vilket måste kännas skönt. Arbetet är en så stor del av tillvaron att den biten måste kännas bra. Tur att du tog det steget!

Kram och god fortsättning!

ime said...

Ingrid: ja jag tänkte efter jag skällt på dom att jag kanske skulle få en raket till på mig, men dom blev nog lite paffa över att se en ilsken tant skrika på dom.
Ja Dante är den största händelsen och sen kom nytt jobb.
Kram och detsamma till dig

ime said...

Znogge: läste om en man som så till när han fick en raket på sig, då slängde dom en i ansiktet på honom. Idioter finns tyvärr för många.
Ja jag ångrar inte en dag att jag bytte jobb.
Kram