Saturday, January 05, 2019

Ledig helg

Ledig helg och det har gått i ett, reserverade en bil i förmiddags, var bl a och köpte lite nya blommor, en del har vissnat och det behövde förnyas lite. Hade några ärenden på stan sen, men det är mest sorgligt att gå där, det öppnade ju ett shoppingcenter utanför stan i höstas och trots att det är nästan samma butiker där ute så verkar alla åka dit numera. Helghandeln har helt stannat av i stadskärnan, massor av tomma lokaler och knappt något folk i dom butikerna som finns kvar. Hemma sen så skypade jag med J, han åker till Las Vegas imorgon, stor teknikmässa som han representerar sitt jobb på för tredje året i rad. Jag frågade honom om han trodde, när han började plugga japanska för ett tag sen på universitetet hemma, om han kunde föreställa sig att han skulle åka runt i världen och representera ett japanskt företag. Nej, det kunde han inte tro, att det skulle bli så.
I eftermiddags kom sen E och hämtade mig, vi var på C4 Shopping, där alla andra människor är. Jag kan inte riktigt förstå varför, för det är ju bara någon enstaka butik som är unik där. Var inne på Afound, men inget fanns som jag fastnade för, tycker mest där är rörigt och mycket som är ointressant. Då tycker jag att COS och &other stories är bättre. E bjöd på fika, det var det bästa, en latte och en kardemummabulle smakade jättebra!
Jag har städat ut julen, så skönt. Nu kan man börja se fram emot våren!

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Ja, det är trist när stadskärnorna blir allt tommare. Till viss del beror det nog på parkeringsmöjligheter. Här, där jag bor nu, ligger den enda gallerian i centrum och alla butiker ligger samlade i närheten. Det underlättar nog för alla parter. Åker jag till Linköping så känns det krångligt att hitta parkering och dessutom är det dyrt. Då hamnar jag oftast i utkanten där det är lättare och gratis. När jag har flyttat blir det återigen stadskärnan som gäller. Där hittar jag och trivs och parkeringen är lättillgänglig (förutom om jag ska handla mat). Jag tror att många tänker likadant.
Kram

ime said...

Ja det är nog så, här i staden har man erbjudit gratis parkering alla lördagar. Jag tror att stadskärnan på lång sikt återkommer men det är nog tyvärr många butiker som har försvunnit då.
Kram

znogge said...

Det är samma tendens i vissa delar av stora staden. Nästan alla åker till Mobilia eller Emporia vilket självklart påverkar andra butiker. Men vi kör också alltid till Emporia för det är så tillgängligt när man kommer utifrån med bil. Dock försöker jag att gynna lilla grannhålans butiker för dem vill vi ha kvar.

Kram

ime said...

Ja det är svårt det här, jag handlar ju faktiskt det allra mesta via nätet, så jag är ju ingen förebild. Men till jul handlade jag ändå i fysiska butiker.
Kram