Wednesday, January 04, 2017

Onsdag

Hade en sån trevlig kund igår, tror jag haft henne innan för jag kände igen henne. Hon hann berätta mycket om sig själv, hon hade flyttat ner till Lund från Stockholm förra sommaren men ville egentligen bara flytta upp igen. Där uppe bodde hennes son och dotter kvar, sonen var utbildad make up-artist och jobbade för ett välkänt märke på NK. Så häftigt. Vi kom överens om att jag skulle gå dit och hälsa från hans mamma när jag åker upp om drygt två veckor. För NK går jag alltid till. Så härligt att bara strosa omkring och titta på alla vackra saker. Åh vad jag längtar.
Stackars J har fått rena kulturchocken när han kom fram till Las Vegas. Han tycker det är fasansfullt och sunkigt och mindre trevliga människor. Han har bott för länge i Japan. Men jag minns ju hur chockad jag blev efter min korta visit i Japan när jag kom hem. Från detta underbara rena land med dom vänligaste människor jag mött och sådan respekt man möttes av hela tiden, och när jag hamnade på Köpenhamns flygplats och såg all smuts, kaffe spillt på golv och personal som var allt annat än trevlig. J har ju möjlighet att jobba utomlands eftersom företaget han är anställd på finns i både USA och Europa, han var intresserad av USA men nu undrar jag om han inte tänker om.

2 comments:

znogge said...

NK är alltid värt ett besök och jag strosar gärna runt där några timmar. Blir garanterat ett återbesök nästa gång. Jag kan tänka mig att det är stor skillnad på Japan och USA. Vänlighet betyder mycket och det skulle jag absolut uppskatta.

Ha en bra kväll!

ime said...

Vänliga människor betyder jättemycket när man är ute och reser.
Önskat dig också en bra kväll!