Saturday, April 08, 2017

Stockholm i mitt hjärta

Jag kollade lite snabbt på fb igår strax efter kl 16, jag jobbade i butiken från halv fyra till stängning eftersom B var hemma. Då ser jag att lilla S, min dotter, har markerat sig som säker och C, hennes kompis, skrivit ett uppdatering om att hon befinner sig i sin lägenhet. Jag blev alldeles iskall och gick in på Expressens hemsida, tror mina händer skakade. Då fick jag läsa om terrordådet i huvudstaden. Jag blev alldeles förtvivlad. NEJ!!!! Det får inte hända hos oss, det får inte hända i vackra livliga Stockholm. Helt oskyldiga människor som befinner sig i den folktätaste delen av innerstan blir nermejade av en lastbil som kommer i full fart. Det är så fel. Varför gör man detta? Slår i sönder människors liv, vuxna, barn och t o m en hund. Många många runt dessa kommer aldrig att få tillbaka sitt liv som det var tidigare. Människor har sprungit för livet. Jag var väldigt chockad och skakad och jobbade alldeles ensam. Lilla S är i Umeå hos en kompis och flög upp på förmiddagen, riktigt bra dag att välja att lämna Stockholm. Först blir man bara så tacksam och lättad att hon inte ens befinner sig i Stockholm, sen blir jag varse alla de som inte kan lämna samma besked om sina nära. Vilken oerhörd förtvivlan. Jag beundrar också alla poliser som har som arbetsuppgift att istället för att fly som alla andra ska göra springa rakt in i något med risk för sina egna liv. Detta är alltså deras jobb, att skydda oss medborgare, att lugna, att hjälpa. Man får se en bild på en polis som hjälper en gammal dam. Man inser att de också har sina anhöriga, män eller fruar, barn, föräldrar, syskon som oroar sig för att något ska hända dem. Och allt detta är orsakat av någon/några som vill att vi ska vara skräckslagna, som vill att vi inte ska kunna leva fritt, röra oss på våra gator, vara det här underbara landet som hjälper så många människor som flyr från ondska. Då kommer ilskan. Jag blir så ARG. NEJ ingen j-la terrorist ska få skrämma mig. De ska INTE får mig att avstå att resa upp till mitt älskade Stockholm och få njuta av allt vad staden erbjuder. Vi ska tillsammans jobba mot rädslan och visa att ingen skrämmer oss svenskar. Jag skulle kunna åka upp direkt och strosa utan den minsta rädsla. Ni ska INTE vinna. Vi kämpar för vårt fria land och ska kämpa mot terrorismens fula tryne.

2 comments:

znogge said...

Vi som först tvekade om att åka till London och så händer det sedan i Stockholm. Just på den gatan jag brukar gå och där sonen rör sig varje dag. Den enkla men bistra sanningen är att vi inte är säkra någonstans. Det skrämmer mig att det finns människor som helt har mist respekten för livet och som kan göra så här. Hoppas det blir ett mycket kännbart straff för personen i fråga.

Kram

ime said...

Ja det känns väldigt bra om det är rätt person dom har tagit. Tyvärr finns det fler av den sorten som går fria i samhället.
Kram