Wednesday, April 12, 2017

Syskon

Läste en artikelserie som handlade om syskonbråk/misshandel. Det var en kvinna som berättade att hon hade blivit slagen av sin storebror som var fyra år äldre när hon var liten. Och hur hennes föräldrar inte förmådde se det. Det har jag också varit med om. Jag hade stora blåmärken på mina armar efter min brors knytnävsslag. Minns att jag i skolan när vi bytte om till gympa fick frågan av tjejerna i klassen varför jag hade såna blåmärken. Jag minns inte vad jag svarade. Han utövade också utpressning och hotade mig. Jag minns att min mamma reagerade men det blev inte så mycket mer av det. Det var egentligen misshandel. Han var en tyrann. Jag vet inte varför, men man kan inte säga att det var vanligt syskonbråk. Det är det inte när någon är fyra år äldre och större och utnyttjar det. Vi har ingen kontakt idag. Men det beror inte på det här. Kanske på ett vis, för är man en sån person så är man elak på andra sätt. Alltså man slår inte sin lillasyster i vuxen ålder, man är dum på andra sätt. Så jag har avslutat kontakten. Jag tycker inte blod är tjockare än vatten. Jag tror att sånt här faktiskt spelar in vilken slags relation man har som vuxen med sitt syskon.

2 comments:

znogge said...

Så tråkigt att höra och så jobbigt det måste ha varit. Synd att dina föräldrar inte såg eller reagerade mer än vad de gjorde. Att syskon kan gnabbas är en sak men våld och hot något annat. Min syster är åtta år yngre och vi bråkade aldrig. Våra barn har inte bråkat så mycket men yngsta fröken och sonen hade en del diskussioner. Slagsmål var det aldrig tal om. Tråkigt att ni inte har någon kontakt i dag men blod är inte alltid tjockare än vatten...

Kram och ha en fin skärtorsdag!

ime said...

Ja det kom upp hemska minnen när jag läste den artikeln. Jag hade som förälder aldrig accepterat det. Mina barn har bråkat, men verbalt. Och det har varit hårda ord ibland.
Kram och detsamma till dig!