Monday, November 06, 2017

Japanresan del 3

Jag glömde förresten att berätta att jag fick ett jättefint smyckeskrin av J i födelsedagspresent. När man öppnar det spelas "Happy birthday to you". Sen var det ju en annan överraskning som jag nog kan berätta nu. Han frågade mig vad jag önskade mig, jag fattade ju ingenting. Vadå? Jo men om du får välja något sa han. Då slog det mig först att det är väl inte så att lilla S står någonstans här i kulisserna och ska hoppa fram?? Sånt tycker jag är så obehagligt. Men det var det ju inte. Nej, men tänk nu, sa han. Då kom jag att tänka på den här sketchen med Sven Melander som intervjuar ett barn och vill att barnet ska säga Fred på jorden hahahaha. Nej... det var det ju inte heller. Då kom jag på: SKA DU KOMMA HEM TILL SVERIGE?? Ja, det ska han!!! Han hade försökt få biljetter på samma flyg hem som vi, men inte lyckats, men dagen efter flög han hem och nu är han här hemma i två veckor. Han är hos kompisar nu, men kommer till mig också. Detta gjorde ju att det inte alls var så jobbigt att åka hem, det är ju så tufft att säga hejdå och inte veta när man träffas igen.
Då var det dags att lämna Tokyo och ta oss till Kyoto, vilket vi bestämt skulle ske genom Shinkansen, Japans höghastighetståg. Det är ungefär 600 km till Kyoto och shinkansen går i 300 km/t så det tog oss ungefär 2 timmar. Helt fantastiskt. Det kommer i tid och går rakt och fint (ingen åksjuka) och man märker inte hur fort det går. Man får se det fantastiska berget Mt Fuji också på vägen. Tänk om det funnits hemma, här är ju bara problem med svensk järnväg. Sen tog vi oss till det fina nybyggda hotellet vi skulle bo på. Så fräscht och fint med jättebra läge. När vi packat in våra väskor gick vi ut och letade upp ett ställe där vi kunde äta ramen. Nudelsoppa med kött i och allt möjligt som man kan välja till. När vi sen promenerade i Kyoto var det stor glädje för mig att känna igen mig, jag bodde i en lite annan del av stan när jag var där sist men mycket kände jag igen. Vi såg förresten en sidenhäger promenera omkring i en liten flod i stan. Det blev även besök i ett tempel. Sen på kvällen tog jag och E ett dopp i hotellets egen varma källa. Så underbart lyxigt. Man gör först ett riktigt reningsprogram, det finns alla produkter man kan tänka sig i form av duschtvål, schampo, balsam, bodylotion med mera. Man sjunker sen ner i det varma vattnet, det fanns en källa inne och en ute. Alldeles underbart. Man badar ju män och kvinnor för sig så man badar naken. Det fanns en dräkt med jacka och byxor och speciella skor man skulle ha när man gick ner där, det var väldigt noga.

6 comments:

Ingrid said...

Så mycket kul du har fått uppleva men kanske det roligaste var att få hem sonen en tid 😀
Det låter lite läskigt att åka så fort men det är väl bara tanken som är skrämmande.
Kul att du fick återse välkända platser och vilken skön avslutning på dagen det blev 😀
Kram

ime said...

Ja det är många som är glada att J är hemma i Sverige. Han har fullt upp att träffa alla!
Det var väldigt bekvämt att åka snabbtåget och man uppfattade inte att det gick så fort. Ja vi avslutade de flesta dagarna med bad i varm källa. Underbart!
Kram

znogge said...

Viken alldeles fantastisk födelsedagspresent att få! Då får ni ses ytterligare någon gång och tänk vilken bonus!

Kram

ime said...

Ja det är verkligen jätteroligt!
Kram

My kids' Mom said...

Hej,
Vilken härlig resa du verkar ha haft och så mycket spännande du sett och varit med om. Japan är ett underbart och annorlunda land med fantastiska människor.

Ha en fin kväll!

Kram, Anneli

P.S. Bilderna på din blogg är ganska små. Du kanske vill ha dem så, men om du klickar på dem när du har lagt in dem på det inlägg du håller på att skriva så kan du välja storlek och därmed göra att bilderna ser större ut i det färdiga inlägget.

ime said...

Visst är det underbara människor som bor i Japan!
Vad konstigt att bilderna du ser är små. Dom är inte små när jag tittar på bloggen. Kanske beror på om du läser på mobil eller dator?
Kram