Saturday, February 17, 2018

Lördag

När jag kom ut från jobbet sådär kvart över fem var det fortfarande ljust och jag hörde fåglar och fick värsta vårkänslan! Härligt! Nu har jag ätit, krypt i mjukiskläder och tycker det är så skönt med lite soffhäng. Imorgon jobb igen.
Läser lite experters siande om framtiden inom handeln, man är övertygad om att det kommer att hända mer de närmaste 10 åren än vad det gjort de senaste hundra åren. Näthandel kommer att ta över mer och mer, stora köpcentrum bli utarmade och man tror att stadskärnorna blir vinnare mot köpcentrumen. Man tror också att butikerna behöver satsa mer på upplevelser, att man ska kunna kombinera saker, t ex en bokhandel innehåller ett café osv. I min stad ska ett nytt stort köpcenter öppna efter sommaren utanför stadskärnan, så man måste åka bil eller buss dit. Vår butik ska lämna staden för att öppna där ute. Tråkigt. Alla butiker som ska öppna där finns i stort sett inne i centrum idag, vår stad är för liten för dubbla butiker så det ska bli intressant att se hur det ser ut inom ett antal år. Köpbeteendet kommer nog att förändras till att bli mer helghandel på köpcentrumet, vi har ändå gott om kunder hela veckan men jag tror det blir tystare dagtid när butiken flyttat. Har man en butik i centrum finns det massor av människor som jobbar där och rör sig i stan på dagtid.

2 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det blir spännande att se hur det faktiskt kommer att bli om ett antal år. Jag, som alltid har bott utanför tätorten och har behövt ta bilen för att handla, har ofta valt köpcentra för att det är lättast att parkera där. Om det fanns bättre och gratis parkeringsmöjligheter nära affärerna i stadskärnorna så tror jag att många hellre skulle åka dit. Det är ju faktiskt ofta mysigare att strosa omkring där än i ett stort köpcentrum. Det är tungt att bära matkassar långt om parkeringen är en bit bort från affären.

ime said...

Ja det finns många olika aspekter på det hela. Självklart spelar gratis parkering in. Sommartid har vi ju väldigt mycket uteserveringar i stadskärnan. Det hittar man sällan på ett köpcenter.
Kram