Tuesday, February 13, 2018

Tisdag

Ja vad gör jag dessa dagar då jag inte jobbar? Jag sover länge, skönt. Jag försöker gå ut en sväng varje dag. Idag blev det upp till stan igen, köpte ljus på Clas Ohlson och kuvert i bokhandeln. Jag dricker te på eftermiddagen, blir så mycket kaffe annars. Raggmunkarna jag gjorde igår blev goda och jag ska äta resten idag. Nu har den mesta snön töat bort så man ser vårblommor som är på väg upp, fast snödroppar och vintergäck är ju uppe sen ett tag. T hade hittat ett dokument från HR på jobbet att butikschefen inte ska glömma bort turordning vid extra pass i butiken. Det där glömmer vår bc hela tiden. Fast jag lämnade ett papper till henne för ca ett och ett halvt år sen från facket. Det handlar ju om att man som företag ska behålla personal, inget företag tycker ju det är bra att byta personal hela tiden och det får man ju göra när man struntar i såna regler. Så är det med det.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det är nog skönt med några lediga dagar och att kunna sova extra länge men det är säkert bra att du aktiverar dig lite också :) Det är helt tydligt att din chef struntar fullkomligt i all personalvård och alla direktiv uppifrån om detta. Men om inte någon känner till hur butiken och personalen missköts så kan de ju inte vidta några åtgärder. Inte lätt för er att veta hur ni ska göra. Ingen vill ju vara den som skvallrar men till sist måste ju missförhållandena uppmärksammas.
Kram

ime said...

Jag har informerat vår regionschef för över ett år sen att avtal inte följs hos oss. Hade det inte varit för att jag ska sluta hade jag gått vidare med det. Men nu får andra strida.
Kram

znogge said...

Så irriterande att er chef inte följer reglerna som gäller. Det kan inte göra annat än att skapa dålig stämning på en arbetsplats. Men i och med att du ska sluta så förstår jag att du inte går vidare med det. Man får helt enkelt välja sina strider.

Kram

ime said...

Ja man får välja sina strider och jag har gjort mitt val att lämna. Jag vill inte ha ett jobb där jag hela tiden måste bevaka mina rättigheter.
Kram