Tuesday, February 06, 2018

Tisdag

Det är sol och blå himmel men hu så kallt idag också!! -13 i morse och det är mycket för en skåning. Jag skulle varit ledig idag men fick ett sms i morse om jag kunde jobba. Man kan inte säga att planering är något som är vanligt i butiken. T berättade för ett dygn sen att hon skulle vabba idag men ändå gör man inget åt det förrän i sista sekund. Tur man har så flexibel personal. Läste att ett förslag från regeringen kommer att bli att göra något åt sms-anställningarna. Det finns dom som bara har en anställning på tre timmar i veckan t ex och resten av tiden kommer på förfrågan på sms. Då gäller det att vara den som svarar snabbast för att få ihop lite timmar så man kan betala sin hyra och räkningar. Riktigt så illa är det inte hos oss men det är ju förfärligt dom som har det så.

4 comments:

znogge said...

Det låter verkligen inte bra alls. Tyvärr finns det mycket att se över på många arbetsplatser.

Kram

ime said...

Ja tyvärr är det dåligt inom denna branschen.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Så kallt har det inte varit här ännu men det kanske kommer...
Det finns så många osäkra anställningsformer och det skapar massor av stress. Något behöver nog göras ganska snart innan alltfler blir sjuka av all oro för hur man ska klara ekonomin.
Kram

ime said...

Ja det är inte värdigt att ha såna anställningar. Det är ofta unga människor som har det så och dom kan inte låna pengar till bostad t ex för dom har svårt att beräkna sin inkomst.
Kram