Thursday, June 27, 2019

En dag i Köpenhamn

Igår åkte vi till Köpenhamn och vilken härlig dag. Visst var det supervarmt men man får tänka på att dricka mycket vatten och smörja in sig med solkräm. Det är en härlig internationell känsla i Köpenhamn. Jag blir som alltid glad när jag kommer till en större stad. Vi började med att gå det vanliga hållet över Rådhuspladsen, det är mycket byggande i Köpenhamn, dom håller på med att utöka antalet metrohållplatser. Deras metro är ju förarlös, jag har inte åkt med den någon gång, man promenerar ju mest i den staden men tanken att åka metro utan att någon förare finns med känns inte helt lockande. Vi var inne i den japanska modebutiken Uniqlo som jag hittade i Stockholm. Vi var även inne i det fina varuhuset Illum, fick bli en present till till Dante. Jag har köpt en Brio bondgård innan till hans 1-årsdag. Sen gick vi mot Kungens Nytorv och vidare mot Nyhavn där vi åt lunch eller frokost som det heter på danska. Det blev spätta med remouladsås. Vi gick vidare mot lite mer okända kvarter, till sist kom vi fram till Norreport och den fina saluhallen. Sen blev det lite kaffe innan vi tog tåget hem, jag köpte en god flaska rosé med hem. Smakade ett glas på balkongen igårkväll. Sammanfattningsvis en dejlig dag i byn.

4 comments:

Znogge said...

Köpenhamn är en fin stad och visst är det en annan storstadskänsla över den. En perfekt semesterdag skulle jag vilja säga :D

Kram

ime said...

Ja jag håller med, man borde åka dit oftare.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Det är väldigt länge sedan jag var i Köpenhamn, mer än på genomresa. Då tyckte jag att det var kul att turista där men nu blir jag lite trött bara av att tänka på det. Men du tyckte att det var härligt så jag är jätteglad för din skull :D
Förarlös kollektivtrafik är på gång i Stockholm. I alla fall görs det försök. Men jag känner lite som du. Det är lite läskigt och jag är mest rädd för att systemet ska kunna hackas och användas i olika inte så trevliga syften. Om ett antal år är det säkert helt självklart att åka med förarlösa fordon, både egna bilar och kollektivtrafik.
Kram

ime said...

Ja jag tycker det är lite läskigt med förarlös kollektivtrafik, vet inte om det är meningen att det inte ska vara någon personal alls men jag tänker på bränder och om man inte skulle kunna ta sig ut t ex.
Kram