Sunday, June 30, 2019

Tom almanacka

Jag läste hos Anneli, theswedishlakehouse, om vikten av att ha en ganska tom kalender på sin semester och jag kan bara hålla med. Återhämtning för mig är viktigt och då är det skönt att ha tomma dagar och planera in efterhand vad man känner för. Nu har vädret varit jätteskönt i en vecka och jag har njutit av att ligga på balkongen och läsa. Ser dock ut som vädret ska bli sämre, temperaturen verkar sjunka rejält, så länge det inte regnar går det bra att ligga på balkongen ändå, man kan ha en filt på sig. Igår var jag och hälsade på moster R, hon fyller 95 på onsdag. Hon vill dock inte fira. Hon är väldigt pigg för sin ålder och vi skrattade mycket som vi brukar.
Många har höga förväntningar på sin semester och planerar in massor, man ska såklart göra hur man vill. Men jag tror många hade mått bra av att tagga ner och bara försöka njuta av ledigheten.

4 comments:

Znogge said...

Jag tror det rätta är att tagga ner och faktiskt bara vara. Många äktenskap tar slut just efter semestern för att förväntningarna inte infriades. Man behöver kunna bara vara i vardagen och inte göra något precis varje dag.

Kram och ha en fin söndag!

ime said...

Ja tyvärr kommer nog en del på att dom inte vill fortsätta vara gifta efter ledighet ihop. Kanske kommer man på att man vill leva helt olika liv.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Det är kloka ord och många fler borde nog tänka så. Tyvärr har de flesta väldigt mycket som ska hinnas med under semestern och vilar inte upp sig alls. Inte underligt att det knakar lite här och där i relationer när man är minst lika trött efter semestern. Bra att du kan koppla av och ha det skönt på din balkong. Hoppas att det ger dig den återhämtning du behöver :D
Kram

ime said...

Ja jag tror nog jag ska kunna få den återhämtning jag behöver, bara att få sova ut på morgnarna betyder jättemycket. Jag har absolut inget som stressar mig heller.
Kram