Saturday, June 08, 2019

Lite omotiverad

Ledig helg, väldigt skönt. Har känt mig lite omotiverad några dagar. Lite less på att gå iväg och och jobba dagar de flesta andra är lediga. Vi har ju världens sämsta ob-tillägg dessutom. Inte som i handeln där det är 100% alla röda dagar och lördagar och aftnar efter 12. Jag och en tjej till blev kallade till ett möte i veckan med våra chefer. Vi har tydligen bäst statistik och nu vill dom att vi ska sitta jämte och anteckna hur dom andra jobbar. Det är såklart roligt att få bekräftelse men jag har funderat nu efteråt hur det kommer att tas emot av dom andra. Jag hade ju blivit nervös om någon sätter sig jämte mig och antecknar hur jag jobbar. Samtidigt förstår jag tanken, dom märker hur långa köerna är beroende vem som jobbar och servicenivån ska alltid vara på topp. Kanske är det för att jag behöver semester som min motivation just nu inte är jättehög.
I morse åskade det och ösregnade. När det hade slutat hyrde jag en bil och åkte till graven och satte rosor. Min mamma skulle fyllt 92 på tisdag. Sen köpte jag en bukett pioner med mig hem. Ska inte göra så mycket mer idag, ta det lugnt. Nästa vecka blir det jobb sex dagar, inklusive helgen.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag fick en liten obehagskänsla när jag läste att ni har blivit ombedda att kolla och anteckna hos era arbetskamrater. För det första borde väl ni, som har så bra statistik, behövas mer vid era arbetsstationer. För det andra vore det mycket bättre för arbetsklimatet att andra än kollegor ska göra detta. Jag förstår tanken bakom och att något behöver göras men stämningen mellan arbetskamrater är också viktig.
Nu har du snart semester och jag hoppas att den blir riktigt skön och rolig :D
Kram

ime said...

Ja jag håller med, tror inte det är någon bra idé det hela. Vet bara inte hur jag ska kunna ta mig ur det hela. Hoppas jag hinner ta semester innan. Det behövs.
Kram

Eva i Dalarna said...

Håller med Ingrid..obehagskänsla vid tanken på detta kontrollerande.Usch och fy för såna chefer.
Jag tycker cheferna kan göra detta själva!
Stackars dig hur ska du ta dig ur det där?! Om de nu tycker att ni gör ett bra jobb borde de väl också lyssna på er om ni säger att det inte känns bra att kolla arbetskompisar på detta sätt?
Jag har förstått att ditt förra jobb inte var bra, men detta verkar inte bättre det...

ime said...

Jo det är sant, cheferna borde göra detta själva. När det blev presenterat för mig så reagerade jag inte så mycket, det är nu efteråt som jag funderat på hur det kommer att tas emot. Jag får fundera ett varv till helt enkelt.

Znogge said...

Jag håller med övriga och tycker inte att det är något som ni ska göra. Det kan påverka stämningen negativt så det får en chef göra i stället. I mina ögon känns det inte bra...

Kram

ime said...

Det är nog bara att inse att det hela inte är någon bra idé.
Kram