Saturday, May 02, 2020

Ljuvlig dag

Idag har jag haft bil och varit och hälsat på E som bor vid havet utanför Sölvesborg. Varje gång jag kommer till henne slås jag av vilken fantastisk miljö hon bor i. Vägen dit är kantad av bokskog som nu är alldeles ljusgrön och på väg att slå ut, massor av vitsippor och havet ett stenkast ifrån, hon ser det från sin bostad. Fåglarna kvittrar och solen skiner. Men kan man ha det bättre? Jag får nog ompröva min framtida bostadssituation. Känner direkt att där kommer jag aldrig någonsin ha huvudvärk. Tyvärr är det nog inte så enkelt. På vägen dit köpte jag varmrökt lax i Valje, sen köpte jag lite bullar med från Ritz, E bjöd på rabarberkladdkaka och kaffe. Vi gick en härlig promenad vid havet, det var lite småkyligt men soligt. Har verkligen fyllt på med massor av energi idag. Bara att få komma iväg lite, höra lite vågskvalp gör gott för själen.
Har gjort riktiga fynd, jag tror nästan aldrig jag köper något till fullt pris längre. Klickade hem en tunika som mer blev en klänning åt mig i vit spets från Joys konkursutförsäljning till 70% rabatt. Var lite tveksam när det gällde storlek men den satt helt perfekt. Ett par byxor från Carin Wester till också 70% rabatt. Köpte en ansiktsrengöring från Biotherm till 50% rabatt. Det är verkligen läge att fynda nu. Köper man då lite mer stilrena plagg kan man ha dom länge.

4 comments:

Znogge said...

Det är inte lätt när det gäller bostadssituationen men man får tänka som så att det finns två saker som kan bli lika bra.

Grattis till fyndet!

Kram

ibod11 - Ingrid said...

Det är rogivande att bo vi vatten vare sig det är havet, en sjö eller något annat större vattendrag. Att ha en bokskog intill måste ju vara helt underbart. De få gånger jag har vandrat i bokskog har jag verkligen njutit. Du har några år på dig att fundera var du vill bo senare. Jag hade inte tvekat en sekund men jag vet ju hur mycket du gillar Stockholm. Kanske en lägenhet i Stockholm och en liten stuga i något naturskönt område. Man kan ju i alla fall drömma om det :)
Kram

ime said...

Znogge: ja jag har alltid varit inställd på att bo i större stad, men en sån här dag med sol och fågelkvitter lockar ju naturen. Inte lika mysigt en blåsig mörk vinterdag.
Kram

ime said...

Ingrid: ja men visst hade kombinationen Stockholm och en stuga vid vattnet varit perfekt. Om jag hade haft sådär 10 miljoner över... ☺
Kram