Friday, December 09, 2022

Malmö idag


 Har någon semesterdag kvar och eftersom jag inte fått beviljat vare sig till jul eller nyår tog jag idag istället, skulle jobbat kväll så det var väldigt skönt att slippa det. Jag bestämde mig för att ta tåget till Malmö. Åkte direkt till Triangeln och åt en hamburgare på Texas Longhorn, det smakade bra. Sen strosade jag där jag brukar, den häftiga butiken Småland med inredning, kläder, blommor med mera. Bort mot Gustaf där det var lite julmarknad. Liten titt på Other stories och sen till Åhléns city innan jag avslutade med en fika på Espresso house. Hem hade jag med mig.... gissa... ljus (inköpta på Designtorget) och tre amaryllisar. Tyvärr var det tågkaos när jag skulle åka hem, hade jag vetat det hade jag kanske inte köpt dom här jättelånga amaryllisarna att släpa på. Jag fick ta tre olika tåg hem.

Det har kommit ut en tjänst på jobbet, hade det varit för ett år sen hade jag sökt den, men jag kommer inte att söka den. Har funderat lite men kommit fram till att jag inte har den energin som krävs för att lära mig en massa nytt igen. Det har varit ett tufft år och jag har känt mig på gränsen till utmattad. Jag försöker tänka på min hälsa och inte stressa. Försöker varje dag bara göra mitt jobb. Inte mer än så. Jag ska ha medarbetarsamtal nästa vecka. Vet inte riktigt hur det ska gå, jag har ju svårt att vara något annat än ärlig.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Du utnyttjade verkligen din lediga dag till att göra något du gillar och som är avkoppling för dig. Synd bara att det slutade med tågkaos och en jobbig hemresa. Men du har i alla fall fina ljus och vackra amaryllisar att glädja dig åt och minnet av en fin dag :D
Jag förstår att du inte kan känna tillräckligt mycket energi för att engagera dig i nya arbetsuppgifter. Det vore kanske bra för din chef att få veta att du är så trött som du är och att det beror på jobbet. Men du vet bäst hur du måste hantera medarbetarsamtalet och kanske är det inte populärt att vara ärlig. Men det borde det vara. Lycka till!
Kram

ime said...

Ja det är ett bra sätt för mig att koppla av, att åka till en större stad och strosa runt lite. Amaryllisarna ska bli spännande att se när dom slår ut, enligt försäljaren ska dom bli vit- och rödrandiga.
Nej man kan nog inte vara helt 100% ärlig på ett medarbetarsamtal, jag får försöka fundera på hur jag ska uttrycka mig. Får återkomma med hur det gick!
Kram

Znogge said...

Så bra att du tog ute en ledig dag och gjorde en trevlig utflykt till Malmö. Sådana dagar behövs mer än väl! Otur bara att det var tågkaos när du skulle hem och att hemresan blev jobbig. Fina ljus och amaryllisar var bra köp så kanske var det mödan värt ändå.

Jag förstår dig helt när det gäller den nya tjänsten. Även om jag är övertygad om att du skulle klara den så måste man ha energin. Det kräver en hel del att sätta sig in i nya arbetsuppgifter och finns inte orken så är det inte rätt tillfälle. Det är så viktigt att vara rädd om sig själv och sitt mående.

När det gäller medarbetarsamtalet så hade jag valt att vara helt ärlig. Men du vet själv bäst vad som känns rätt för dig och hur du vill lägga upp det. På min skola valde många som var helt slutkörda att säga precis som det var och det togs emot mycket bra och ledde till åtgärder. Sedan beror det självklart på vilken typ av chef man har. Mina två sista chefer var mycket lyhörda båda två och mycket måna om personalen så då var det lätt att vara ärlig. Man visste att de gjorde vad de kunde utifrån förutsättningarna.

Önskar dig en fortsatt fin helg!

Kram

ime said...

Ja trots strulig hemresa var det skönt med en dag i Malmö, bara att strosa runt och få lite miljöombyte är avkopplande.
Ja jag känner tydligt att jag inte har energin eller glädjen att sätta mig in i nya saker. Jag har verkligen känt efter för jag har ändå ett antal år kvar att jobba, kanske kommer det någon ny chans om jag känner annorlunda framöver.
Det är såklart bäst att vara ärlig, jag har varit det hittills. Men det är nog inte bra att säga att jag ser fram emot att avsluta arbetslivet, det är en lite konstig signal redan. Men jag kan tänka nu att jag skulle kunna sluta, och kanske när jag har pension jobba lite med något annat. Ja, man får se helt enkelt. Men jag är trött på att jobba heltid och med en massa arga människor i luren varje dag.
Kram