Sunday, December 18, 2022

Sista veckan innan jul

 


Såg på instagram att jag lagt upp en bild på blommande japanska körsbärsträd den 30 mars. Det är faktiskt bara tre månader dit, så härda ut! Denna veckan har varit svinkall, minus 15 grader igår morse. Jag är så tacksam att jag har det varmt i min lägenhet, tacksam att jag har ett varmt duntäcke, en varm ullkappa och bra skor. Vi har faktiskt inte så mycket att klaga på när man tänker på hur människor i Ukraina har det. Jag tänker på detta varje dag. Jag har sån tur också att bo i en bostadsrätt, har oroat mig lite om avgiften skulle tokhöjas, men fick besked på att det blir 2 blygsamma procents höjning. Det finns liksom ingen som ska tjäna pengar på vårt boende utan målet är att vi ska ha det bra, en ekonomiskt bra skött förening. Jag är så tacksam att jag valde att köpa en bostadsrätt när jag sålde huset, jag är också tacksam att jag klarar mig själv. Skulle inte kunna tänka mig en värre situation än att vara beroende av en man, att inte klara sig själv  ekonomiskt. Jag är så nöjd med min självständighet och att styra mitt liv själv. Man får kanske vara en viss personlighetstyp för att trivas så bra med ett sånt här liv.

Sista veckan innan jul, jag får fortsätta vara administratör tre dagar till. Men sen blir det två dagars hemarbete. Ska hinna handla mat och planera inför julafton, J och jag ska fira ihop. Det är lite för få lediga dagar, bara måndagen ledig och inget extra alls till nyårshelgen. Hade nog behövt några fler lediga dagar men blev inte beviljad någon semester, tyvärr.

4 comments:

Znogge said...

Det finns stora fördelar med att bo i en stabil bostadsrättsförening som inte har höga lån. Dock finns det många nya där det inte är lika gynnsamt.
Lite synd att du inte fick semester men samtidigt så är det ingen bra helg i år när det gäller att ta ut ledighet. Vår son kommer ner från Stockholm men han kommer först på lillejulafton och stannar nog inte lika länge som vanligt. Nåja, ett kort besök är uppskattat det med.

Nu lär vi nog få lite mildare väder och här ligger det kring nollan i dag. Soligt och fint men blåser en hel del vilket det inte gjorde när det var minusgrader. Man får ta det onda med det goda ;-)

Önskar en fin fjärde advent!

Kram

ime said...

Det är sant, nya bostadsrättsföreningar har det tuffare, den jag bor i bildades på 50-talet så vi har låga avgifter.
Nej det är verkligen inget bra i år, svårt att hinna med inför julen, men jag har inte så stora krav. Värre om man ska ha en hel släkt på besök men jag firar bara med min son. Trevligt att er son kommer ner i alla fall.
Önskar dig detsamma!
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Haha, jag behöver absolut inte härda ut eftersom jag njuter av vintern och vill att den ska vara ända till slutet av mars :D
Jag är också tacksam för att jag köpte lägenhet i en brf med stabil ekonomi. Avgiften är inte jättelåg men den har inte höjts under de snart fyra år jag har bott här. Men nu ska vi få en höjning och för min del blir det 104 kr/mån. Det är överkomligt och där ingår värme, varmvatten och internet. Vi har det väldigt bra jämfört med många och jag tänker också ofta på det. Jag tillhör dessutom samma personlighetstyp som är självständig och vill bestämma över mitt eget liv. Här har ingen man något att hämta :D
Trevligt att du och J ska fira jul ihop men vad synd att det blir så få lediga dagar. I år kommer mina två äldsta barn hit och det ska bli så kul :D Det blir många varma, härliga kramar.
Kram

ime said...

Det är tur att du gillar vintern när du bor där du gör. Jag tycker inte om mörker och kyla, jag blir så lycklig när våren gör entré och älskar sommaren.
Vad bra att internet ingår hos dig, det gör det inte här.
Härligt att du kan fira ihop med två av dina barn. Jag saknar såklart att inte få fira med Dante, men det är inte så mycket att göra åt. Nästa jul hoppas jag kunna göra det.
Kram