Monday, December 11, 2023

Springa i ekorrhjul

 Vi har märkt de senaste veckorna att vi får så väldigt mycket otrevliga samtal på jobbet, det är jättejobbigt att ta emot. Det verkar vara en jobbig tid för många, men jag har ändå svårt att förstå att man låter det gå ut över oss som egentligen bara ska hjälpa till att lösa saker. Jag har tagit lite semesterdagar, ska ha tre fredagar ledigt på rad. Det känns nästan som nödvändigt för att orka. Sen blir det lite extra lediga dagar i samband med julen. Känner mig trött och sliten. Jag har ingen energi på jobbet, tycker det mesta är tråkigt där. Ibland längtar jag tills jag är hemma igen när jag ger mig av vid halv 7 på morgonen. Man bara räknar ner och längtar till helgen, till semester, man längtar bort hela sitt liv. Helt galet egentligen. Därför känns det så viktigt för mig att göra saker på helgerna, att få lite miljöombyte för sen är det ju måndag igen och ny vecka utan energi. Jag gillar inte mörker och kyla. På vår och sommar kan man ju njuta av att vara ute och få lite solstrålar på sig.

6 comments:

znogge said...

Även om det är många som har det tufft och jobbigt nu så tycker jag ändå att man får tänka sig för. Det blir på intet vis bättre om man är otrevlig mot någon annan men det är som om man behöver ta ut det på någon. Tråkigt att ni blir drabbade för jag förstår att det känns ledsamt och olustigt.
Tråkigt att du har den känslan på jobbet för då blir det liksom att man bara längtar bort dagen. Skönt att du har möjlighet att ta ut ett par lediga fredagar för tre dagars ledighet ger mycket mer. Med tanke på hur du känner det så blir det extra viktigt att göra rätt saker på helgerna. Hoppas att det kan bli någon förändring på den arbetsplats men det verkar inte helt lätt.

Kram och god kväll!

Hannas krypin said...

Vad jobbigt att få otrevliga samtal. Många har det jobbigt men det är verkligen ingen ursäkt för att bete sig illa mot andra människor. Skönt att du har semesterdagar att ta av så du får vila upp dig. Hoppas att du snart känner dig mindre trött och sliten.

ibod11 - Ingrid said...

Det finns absolut inga ursäkter för att vara otrevlig mot er när ni försöker hjälpa till. Kanske är det lite väntetid ibland men det är inte skäl nog. Inte heller är det ert fel om de som ringer inte är berättigade till sjukresa. Någon gång hände det mig att jag inte fanns registrerad men då får man ta kontakt med vårdgivaren och lösa det med dem.
Jättetrist att du känner så som du gör på jobbet men klokt att ta ut några lediga dagar för att orka. Så ska det inte behöva vara men tyvärr tror jag att många arbetsplatser har samma problem.
Kram

ime said...

Znogge: vi har ju ofta otrevliga samtal men nu har det liksom eskalerat, värre än någonsin. Idag har jag haft det lugnare, har suttit med utredningar hela dagen, skönt har det varit. Ja mina extra semesterdagar är guld värda nu.
Kram

ime said...

Hanna: nej det finns ingen ursäkt att vara otrevlig mot andra, även om man är van finns det en gräns. Jag ser mycket fram emot extra ledighet, ska försöka laffa batterierna riktigt.

ime said...

Ingrid: det är ju exakt som du skriver, vi ska hjälpa kunder så att det blir rätt, men en del bara vrålskäller, det går inte att hjälpa till då.
Ja det är nog många i samhället som jobbar med saker som är ansträngande. Tänker på de i vården som är underbemannade, poliser och vad de möter varje dag, socialarbetare som har en ibland hopplös uppgift. Inte konstigt att folk går i väggen.
Kram