Saturday, December 02, 2023

Lördag i Malmö



 Idag har jag haft en jättehärlig dag i Malmö. Tog tåget ner i förmiddags, gick min vanliga runda inom Småland och sen Designtorget. Har ett par julklappar kvar men hittade inget idag. Köpte ljus till mig själv bara. Jag satt faktiskt i solen och fikade lite, hade en filt över benen,  men i Malmö har man uteservering året om. Strax innan 13 träffades jag och kusin I.  Hon hade föreslagit att vi skulle luncha  på Johan P, en gammal anrik fiskrestaurang. Vilket härligt ställe! Jättefint och god service, för att inte tala om maten! Vi åt en god sydfransk fisksoppa med chiliaioli och sen kaffe med creme brule med julsmaker, mumma! Detta var en födelsedagspresent till mig och jag är så tacksam för att bli firad så här. Efteråt gick vi en sväng till, jag köpte med mig tre amaryllisar som nu står i en vas, de ska bli vit- och rödrandiga om dom inte frusit i kylan. Vi har ju fått snö och kyla även om det är mycket mer snö hemma än i Malmö. Vad mycket folk det var på stan!

4 comments:

znogge said...

Vilken jättebra och trevlig lördag det blev! En fin present att få också. Det var evigheter sedan jag var på den restaurangen och jag hade knappt koll på att den fanns kvar. Fint att maten blev till belåtenhet.
Amaryllisar är så fina så hoppas att de ska hålla bra.

Önskar en fin lördagskväll nu!

Kram

ime said...

Det är väldigt roligt att gå på såna fina restauranger, inredningen var riktigt klassisk och servitörerna fint klädda och gav jättefin service, det blir en bättre helhetsupplevelse.
Önskar dig detsamma!
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Det låter som en sådan dag som jag vet att du mår bra av :D Mysigt att strosa runt och besöka välkända och omtyckta butiker och servering och att du gav dig själv fina små presenter ökade säkert på glädjen :D Vilken fin present med god mat och trevligt sällskap. En hellyckad dag helt enkelt.
Kram

ime said...

Ja en sån här dag mår jag jättebra av! Det är så roligt att bli firad också, det erkänner jag direkt. Det känns som jag gjort mer roliga grejor de senaste veckorna än vad jag gjort sammanlagt de senaste åren.
Kram