Sunday, April 25, 2021

Japan

 


Pratade med J i morse och vi kom in på Japan och när jag besökte honom där 2017. Jag träffade på en tidigare arbetskamrat igår vars son också bott och jobbat där, hon frågade om J saknade Japan. När jag frågade honom om det i telefonen sa han att såklart kan han sakna det fantastiska landet men när man jobbar väldigt mycket (som alla gör i Japan) finns det  varken mycket tid eller ork att upptäcka och njuta av allt som landet erbjuder. Den  bästa tiden tyckte han var det året han var utbytesstudent och hade mer tid över. Sen såklart de tillfällen han fått besök hemifrån, som när jag och E  var där och han tog ledigt och guidade oss. Kommer aldrig att glömma när vi åkte tåg ut till den konstgjorda ön Odaiba i Tokyo. Tåget gick i luften och vyn var fantastisk. När vi kom fram till hotellet och portiern bar upp våra väskor och drog ifrån gardinerna och vi hade Tokyo skyline rakt framför oss. Tokyo är så fullt av skyskrapor och tättbefolkat så det finns inte så många ställen man kan ha en sån vy framför sig. Jag har fått mig berättat att man kan hyra en hund och gå ut med på Odaiba. Det är nog bara i Japan en sån sak kan fungera. Det finns nästan ingen brottslighet där, man kan lugnt räkna med att hunden blir tillbakalämnad. En orsak till att man vill hyra en hund är att det är svårt att ha husdjur, man bor så litet att det inte går. 

Vem vet? Kanske kommer jag att åka till Japan en tredje gång.

6 comments:

Znogge said...

Kan tänka mig att det var en härlig upplevelse att besöka Japan och förhoppningsvis har du inte varit där för sista gången. En av mina kollegor är från Japan men gift med en svensk man. Nu var det länge sedan hon kunde besöka sitt hemland men jag vet att hon längtar.
Arr hyra en hund skulle förmodligen inte fungera i Sverige. Egentligen vet jag inte om jag tycker det är en så bra ide men det beror så klart på konceptet. Hundar och djur får liksom inte bli en handelsvara för människors syfte utan förtjänar att vara familjemedlemmar.

Kram och god söndag!

ime said...

Jag förstår att din kollega längtar hem till Japan.
Jag håller med, djur ska såklart vara familjemedlemmar, inte handelsvaror. Jag hoppas dom har det bra där dom bor.
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

Många härliga minnen och kanske återvänder ni dit tillsammans någon gång. Men om inte så har du i alla fall upplevt mycket av allt det fina där och kan återuppleva det i tankarna.
Jag kan inte tycka att idén att hyra ut en hund låter särskilt djurvänligt. Inget liv jag skulle ha velat ge mina hundar och inget jag önskar andra hundar heller. De ska ha sin flock och känna sig trygga där. Förmodligen är de välskötta men det räcker inte alltid.
Kram

ime said...

Nej det är kanske inte så lämpligt, men man hyr bara ut dom för promenader. Jag hoppas myndigheter i Japan har koll på att dom mår bra och är välskötta där dom bor. Det brukar vara ordning och reda i Japan.
Kram

Från Glam till Damm said...

Jag tycker absolut att du ska åka till Japan igen. Ett sådant vackert land med sådan otroligt spännande kultur och många fina platser att besöka. Kul med fina minnen därifrån!

Kramen,

Anneli

ime said...

Ja man kan ju alltid hoppas att få återvända till Japan, det underbara landet med så mycket fantastiskt att uppleva!
Kram