Thursday, April 15, 2021

Zelda

 


Idag har Zelda varit hos veterinären och är nu sex tänder fattigare och matte sex tusen fattigare. Båda katterna har en tandsjukdom och försäkringen täcker inte. Zelda är ju inte ung längre och det är alltid ångestfyllt när djuren ska sövas och opereras. Men det har gått bra tack och lov. Jag har haft semester idag och ska ha imorgon också. Då ska jag klippa mig och göra slingor.

Igår kollade jag mitt blodtryck efter att ha ätit medicin i fem veckor, men trycket var fortfarande lika högt. Ska ha en telefontid med läkaren på tisdag. Blir väl högre dos skulle jag tro. Det är så lätt att tänka att jag stressar för mycket, det har varit lite jobbigt en tid, men kanske är det något i generna och då kan jag ju inte klandra mig själv. Men jag känner att det hade inte skadat att få göra något roligt så man fick lite energi. Inte bara vara hemma och undvika att göra något eller träffa några. Men det får vänta tills pandemin lättat. Men jag ska i alla fall till kontoret två dagar nästa vecka och jag tror jag mår bra av det.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Stackars söta lilla Zelda, jag hoppas att hon inte har ont efter att ha opererat bort så många tänder. Men hon har förmodligen smärtstillande piller som hjälp. Det är inte roligt när ens djur ska sövas och särskilt inte om de har nått en ganska hög ålder. Jätteskönt att det gick bra.
Men vad trist att ditt blodtryck inte kommer ner till en bättren nivå. Kanske får du öka på medicinen och i så fall hjälper det nog snart. Du ska inte skuldbelägga dig själv. Det är svårt att göra något åt stress, i alla fall på egen hand. Jag är också ständigt stressad men för min del är det sömnpiller som behövs och inte blodtryckssänkande. Jag hoppas att du får bra hjälp och att ni kommer tillrätta med ditt blodtryck.
Kram

ime said...

Zelda har fått smärtstillande hos veterinären och jag ska ge henne några dagar också. Hon är kelen och vill vara nära.
Ja det är så dumt att tro att högt blodtryck är mitt eget fel. Har läst att ibland får man kombinera mediciner. Det ska nog gå att få rätt på det.
Kram

znogge said...

Stackars Zelda och stackars mattes plånbok men samtidigt så var det nödvändigt och då är man så tacksam för att det gick bra. Hoppas hon inte har alltför ont.
Så tråkigt att blodtrycket inte är lägre men kanske är det inte rätt dos och kanske inte rätt medicin. Det är inte ovanligt att det tar tid att hitta rätt. Husse kombinerar två olika läkemedel och nu fungerar det perfekt.

Kram och god fredag!

ime said...

Ja jag hoppas hon inte har ont. Hon är precis som vanligt, skriker efter blötmat och är kelen.
Jag anar att det kan ta tid att hitta rätt medicin och dos. Vilken tur att Husse hittat rätt.
Kram och detsamma till dig

Från Glam till Damm said...

Stackars Zelda! Tur det gick bra, Nej, det är inte kul när djuren som är lite till åren skall gå igenom något sådant.

Jamen visst är det dyrt hos veterinären! Jag är kund där just nu och I feel your pain...

Kramen och ha en riktigt fin helg!

Anneli

ime said...

Ja hoppas din Lando också kryar på sig. Man vill ju så gärna få ha djuren riktigt länge ❤

Ha en riktigt fin helg du med!
Kram